nlc.hu
Egészség

Egy rákhalász hajón dolgozik a 101 éves asszony

Egy rákhalász hajón dolgozik 101 évesen, és esze ágában sincs nyugdíjba menni

Hét-nyolc éves kora óta foglakozik rákhalászattal a 101 éves nő, és nem akarja abbahagyni.
Rákhalász hajó

Max Oliver már 78 éves, de még mindig egy rákhalász hajón dolgozik. Megsüvegelendő teljesítmény, de semmi a kollégájához képest, aki 101 éves. Virginia Oliver, Max édesanyja, heti három napot dolgozik a hajón május és november között Maine állam partjainál.

Anya és fia az egyik legveszélyesebb munkát végzik együtt. Max kihúzza a csapdákat a vízből, Virginia megnézi a fogást, a nagy homárokat megtartja, a kicsiket visszadobja. Minden a kisujjában van, 7-8 éves kora óta foglalkozik homárhalászattal, még a nagy gazdasági válság előtt kezdte. „Nekem ez nem nehéz munka. Lehet, hogy másnak az, de nekem nem” – mondta Virginia.

Bár az idős asszony nem találja nehéznek a munkát, ez nem jelenti azt, hogy veszélytelen lenne a feladat. Nemrégiben például úgy megvágta magát, hogy össze kellett varrni a sebet. A kockázatok és idős kora miatt az orvosok azt javasolták neki, hogy hagyja abba. De neki esze ágában sincs befejezni.

Ha bárki megkérdezi, meddig akar még a rákhalász hajón dolgozni, azt válaszolja: „Amíg meg nem halok. És nem tudom, az mikor lesz.”

(My Modern Met)

(Kiemelt kép: illusztráció, fotó: Pixabay/Nancy Morris)

101 évesek az nlc-n:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top