nlc.hu
Egészség

Debreceni férfi újraélesztése

Tornateremben élesztettek újra egy középkorú férfit Debrecenben

A mentésirányító telefonon mondta a kosárlabdázóknak, mit tegyenek.
Mentőautó

Egy debreceni gimnázium tornatermében kosarazott barátaival tegnap az az 50 év körüli férfi, aki minden előzetes panasz nélkül esett össze hirtelen a pályán – közölte az Országos Mentőszolgálat. A szemtanuk azonnal hívták a mentőket, majd a mentésirányító instrukciói alapján megvizsgálták a beteget, aki már nem lélegzett. A sporttársak egy pillanatig sem tétlenkedtek, amíg egyikük az iskola nyilvános defibrillátoráért szaladt, a többiek követték a telefonon kapott utasításokat és megkezdték az újraélesztést.

A pillanatokon belül érkező készülék életmentőnek bizonyult, több sokkot is sikerült vele leadni, mielőtt a perceken belül kiérkező mentők átvették, és emelt szinten folytatták az ellátást. Az időben megkezdett mellkasi nyomásoknak, és a defibrillátor használatának köszönhetően az életmentés rövid időn belül sikerre vezetett és a férfit végül stabil állapotban szállíthatták kórházba bajtársaink.

A kiemelt kép illusztráció, fotó: Neményi Márton

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top