nlc.hu
Egészség

A Grincs lett a példaképe a szívbeteg kisfiúnak

A Grincs története segített átvészelni élete legnehezebb időszakát a szívbeteg kisfiúnak

Hihetetlen min ment keresztül ez a kilencéves kisfiú.

A kilencéves Kingston Murrielnek A Grincs című meséhez nagyon szoros kötődése van. Dr. Seuss egyik klasszikusában a Grincs gyűlöl mindent, ami az ünneppel kapcsolatos, megpróbálja szabotálni a karácsonyt, de természetesen a történet végére csodás átalakuláson megy keresztül, és úgy tartja a mese, hogy háromszorosára nő a szíve. Ez a fordulat az, ami a kisfiú számára különleges jelentőséggel bír.

Kingston Murrielnél ugyanis egy nagyon ritka szívbetegséget, úgynevezett hipopláziás bal szívfél szindrómát diagnosztizáltak, ami azt jelenti, hogy a bal szívfél nem fejlődik kellő mértékben. A fiút emiatt többször is meg kellett operálni, és múlt hónap végén a houstoni gyermekkórház orvosai ötödjére is megműtötték, és remélhetőleg ez volt az utolsó alkalom, hogy kés alá kellett feküdnie.

Egyes esetekben azoknál a gyermekeknél, akiknél kialakult ez a rendellenesség, szívátültetésre van szükség, de Kingston Murrielnél úgy gondolták az orvosok, nála erre nem lesz szükség, más beavatkozásokkal is el lehet érni, hogy állapota javuljon. A kisfiúra azonban így is rengeteg megpróbáltatás várt, és édesanyja, Elizabeth Foster a Grincs történetén keresztül próbálta megértetni vele, miért van szüksége a műtétekre. Ő pedig igazi rajongó lett, venni kellett neki Grincs-jelmezt, persze a mese alapján készült filmet is rengetegszer látta, és a mostani műtét utáni hazatérését is egy Grincs-partival ünneplik meg. 

Szívet tart a kezében egy egészségügyi dolgozó

Fotó: Getty Images

(via Good Morning America/Houston Chronicle)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top