nlc.hu
Egészség

Összecserélt betegek: nincsenek meg a hamvak

Összecserélt betegek Szolnokon: még mindig nincsenek meg Mária édesanyjának hamvai

Miután tavaly két beteget összecserélhettek Szolnokon, és egyikük meghalt, Mária azóta sem kapta meg édesanyja hamvait.
Kórház

Mi is beszámoltunk arról, hogy tavaly novemberben összecserélhettek két beteget a szolnoki kórházban. Amikor Mária bement meglátogatni a 88 éves édesanyját, az ágyon valaki más feküdt az anyja adataival. Kiderült, hogy az idős asszony már több nappal korábban meghalt, és már el is hamvasztotta a másik család.

Az ügyben a rendőrségi is nyomoz, Mária pedig azóta próbálja megtalálni édesanyja hamvait, mert végső búcsút sem tudott venni édesanyjától. 

„Most nem elég, hogy elbúcsúzni nem tudtam tőle, de a hamvait sem kaptam meg a mai napig. A halotti anyakönyvi bizonyítványt is utólag állították ki. A rendőrség nyomozást indított az ügyben, én is voltam bent a kapitányságon. Azt mondták, hogy három beteg hamvait összecserélték. Kiderítettem, M. néni is meghalt, de a papírjain olyan gyógyszerek vannak, amiket sosem szedett. Közben anyukámnak a papírjára is olyanokat írtak fel, amikhez köze nem volt. Akkor kinek a kórlapja van nálam és M.-éknél?” – tette fel a kérdést Mária. 

Mária ügyvédet fogadott, hogy kiderüljön, hova tűnt édesanyjának az urnája, illetve kinek adták ki a hamvakat.

(Kiemelt kép: illusztráció, fotó: Pixabay/Silas Camargo Silão)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top