nlc.hu
Egészség

A korlátozások eltörlése Angliában

Az összes járványügyi korlátozás eltörlését tervezik Angliában

Boris Johnson állítólag arra készül, hogy márciustól a legalapvetőbb járványügyi korlátozásokat is eltörlik.

Már márciusban megszűnhet az összes a járványügyi korlátozás az Egyesült Királyságban, és a jelenlegi szigorú jogszabályi előírások helyett útmutatások, ajánlások segítségével élnének együtt a vírussal – írja a Guardian.

Boris Johnson brit miniszterelnök állítólag arra készül, hogy még a legalapvetőbb szabályokat is eltörlik, például azt, hogy pozitív teszt esetén kötelező a karantén, vagy hogy együtt kell működni a társadalombiztosítóval a potenciális fertőzöttek feltérképezése érdekében.

Maszkos emberek Londonban

Járókelők a londoni Oxford Streeten 2021. december 4-én (Fotó: Daniel LEAL / AFP)

A járvány miatt korábban meghozott járványügyi intézkedések közül sok márciusban lejár, így azokról mindenképpen dönteni kell. A decemberben bevezetett B terv állítólag annyira bevált, hogy már a héten vagy a jövő héten dönthetnek az oltási útlevél vagy az otthoni munkavégzésről szóló ajánlás megszüntetéséről. Rövid távon viszont várhatóan marad a maszkviselés az üzletekben és a tömegközlekedési eszközökön.

A szakemberek egy része óva int a járványügyi korlátozások enyhítésétől, mert ez nagy terhet róhat az egészségügyre, mások viszont úgy vélik, hogy ez a következő logikus lépés.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top