nlc.hu
Egészség

Rendőrök találták meg a zavart nőt

Bravúros nyomozással mentettek életet a budapesti járőrök

A rendőrséget egy gyógyszertár hívta, hogy egy ismeretlen nő rengeteg nyugtatót vett be.

Egy óbudai gyógyszertárból érkezett bejelentés január 18-án reggel a BRFK Tevékenység-irányítási Központjába, hogy egy középkorú nő telefonált hozzájuk, aki nagy mennyiségű nyugtatót vett be. A telefonáló nem árulta el sem a nevét, sem azt, hogy hol lakik. A gyógyszerészek próbálták kérdezgetni, hátha megtudnak tőle valamilyen információt, de a nő csak annyit mondott el, hogy milyen gyógyszert vett be, majd letette a telefont – számolt be a rendőrség a Facebookon.

Csortán Tímea r. őrmester és Onder Béla r. főtörzsőrmester (Fotó: police.hu)

Csortán Tímea r. őrmester és Onder Béla r. főtörzsőrmester (Fotó: police.hu)

A központ két járőrt, Onder Béla r. főtörzsőrmestert és Csortán Tímea r. őrmester küldte a helyszínre, akik rendőrök úgy kezdtek neki az életéről lemondó telefonáló keresésének, hogy szinte semmi nem volt a kezükben. Tudták, hogy nő, középkorú, és azt, hogy milyen vényköteles nyugtatót vett be. Próbálták valahogy leszűkíteni a kört, így abból a verzióból indultak ki, hogy a hívó nem véletlen pont abba a gyógyszertárba telefonált be. A gyógyszerészek rögtön el is készítettek egy listát, hogy receptre kik vásárolták náluk az utóbbi időben azt a fajta gyógyszert. Az adatokból az ügyeletes és a járőrök három kerületi címre szűkítették a vásárlók listáját, majd sorban ellenőrizték azokat.

A módszer végül sikerrel járt, a kiválasztott címek egyikén megtalálták a segítségre szoruló nőt; lakásának ajtaja nyitva volt, őt az egyik szobában az ágyon fekve találták. Mellette gyógyszeres dobozok árulták el, hogy mekkora mennyiséget vett be, mert ő – bár még eszméleténél volt – már nem tudott beszélni. A gyógyszerekből több mint 90 szem hiányzott. A levegőt ekkor már nehezen vette, így Onder Béla és Csortán Tímea a mentősök kiérkezéséig próbálták ébren tartani, és olyan helyzetbe fektetni, hogy könnyebben tudjon lélegezni. A 61 éves nőt a mentősök stabil állapotban vitték kórházba.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top