nlc.hu
Egészség

Mischinger Péter és Szente Gréti interjú

Mischinger Péter: „A csapat is szenzitívebb és befogadóbb lett velem szemben”

Mischinger Péter nagyot küzdött, nyert is a csapata.

Drámai küzdelem zajlott az Exatlon All Star tegnapi adásában: a döntő szettben 3-3 volt az állás, végül hirtelen halálban a Kihívók nyertek. A Bajnokok vesztesként hagyták el a pályát, ráadásul kiderült, hogy Virág Andris lesz az egyik biztos párbajozó. A Kihívók oldaláról ketten, Mischinger Péter és Szente Gréti is elmondták, hogyan élték meg az izgalmakat.

Peti, neked ma különösen ó szériád volt, hogyan élted meg a napot?

Ugyan nem sikerült minden menetet hoznom, de úgy tekintek rá, hogy így szerettem volna az elmúlt hetekben is teljesíteni. Ezek a játékok, a tekézés, a táblák, nekem alapvetően fekszenek. Így kellene ezt tolnom a továbbiakban is.

Említetted, hogy a lelki nehézségeket is sikerült rendezned magadban, Kata is kérte, hogy szólj, ha több figyelemre van szükséged – jobban, többet nyilvánítod ki a többiek felé, ha több törődést igényelsz? Sikerült ezen csiszolni magadban?

Magamban is sokat sikerült csiszolnom, illetve a csapat is szenzitívebb és befogadóbb lett velem szemben is. Nagyon kommunikatív típus vagyok, és amikor nem vagyok képes kommunikálni, úgy, ahogy szeretnék, az megvisel, de úgy érzem, hogy ez rendeződött.

Ez is segített abban, hogy jobban teljesíts?

Ha ez ember lelkileg egyben van, az mindig segít a teljesítményben is.

Fiú hét van, a győzelem által kisebb most rajtad a teher?

A legkevésbé sem, hiszen ha elveszítjük a második fordulót, akkor biztos párbajozó vagyok.

Mischinger Péter

Mischinger Péter (Fotó: TV2)

Gréti, korábban azt mondtad, ez nem pont a te pályád volt, mégis sikerült behúznotok a napot – hogyan hatott ez a csapatra?

Az elején magabiztos voltam, de voltak rossz élményeim az előző évadból, illetve a focis ügyességinél rögtön tudtam, hogy nem az nem az én terepem. Gyerekkoromban rendszeresen jártunk focizni édesapámmal, és soha nem éreztem ott, hogy fontos vagyok, soha nem kaptam pozitív visszacsatolást, így ez a mai napig megmaradt bennem, ezek az érzések jöttek elő itt is. Emiatt fejben már elment nálam a futam, még mielőtt rajthoz álltam. Viszont éreztem, hogy megvan a tűz a csapatban ahhoz, hogy behúzzuk ezt a napot, a bajnokokon viszont azt éreztem, hogy kicsit elfogytak, ráadásul belesüppedtek abba, hogy ez nekik biztosan fekszik majd, hiszen Iza footgolfozik.

Benned van tüske, ha éppen nem a legjobb formádat hozod?

Az első héten még volt, de a tavalyi évadban megtanultam és felépítettem magamban, hogy nem haragudhatok magamra, ha egy futam éppen nem úgy sikerül, ahogy elterveztem. Úgy érzem, hogy  már tudom hozni azt a mentális formámat, ami a javamra válik, emellett rengeteget vizualizálok, ami nekem mindig sokat segít.

Tavalyi győztesként mennyivel nagyobb rajtad a nyomás?

Az idő múlásával egyre kevésbé érzem a nyomást. A múlt nem számít, itt tiszta lappal indultunk, most kell teljesítenem, ahogy mindenki másnak is.

Ez az öröm a végjáték második fordulójára is plusz erőt ad a csapatnak?

Ez a csapat nagyon jól funkcionál együtt, és egy-egy győzelem inkább feltüzel minket, és nem eresztünk le. Pozitívan indulunk neki a második fordulónak is.

szente gréti exatlon all star

Szente Gréti (Fotó: TV2)

A verseny egyre komolyabb, de a játékosok még nem is tudják, hogy mi várható a mai adásban: újabb versenyzők érkeznek. A Kihívókat Besenyei Bogi és Adu Laci, míg a Bajnokokat Tóth Janka és Jósa Dani erősíti tovább.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top