Egészség

A gyógygombák sokszínűségével egészségünkért: immunerősítés természetes úton (X)

Gondoltad volna, hogy több mint 5 millió gombafajt azonosítottak be napjainkig? A gyógygombák népszerűsége egyre csak növekszik, de sokan talán még mindig nem tudják, mennyire esszenciális részét képezik életünknek.

A gyógygombák sokszínűségével egészségünkért: immunerősítés természetes úton (X)
A gyógygombák számtalan előnyt kínálnak fogyasztóik számára. Ezek közül az egyik legfontosabb az immunrendszer támogatása. Az immunerősítés napjainkban egyre nagyobb szerepet kap, hiszen számtalan tényezőnek vagyunk kitéve, amelyek nincsenek jó hatással egészségi állapotunkra.

A távol-keleti gyógyászatban a gyógygombákat már régóta alkalmazzák az immunrendszer erősítésére. Napjainkban egyre nagyobb népszerűségre tesznek szert a nyugati kultúrákban is.

Az utóbbi évtizedekben számtalan kutatást folytattak a gyógygombákkal kapcsolatban, amelyek megerősítik a szervezetre gyakorolt jótékony hatásaikat.

A gyógygombák típusai és ezek előnyei

A három legjobb immunerősítő gyógygomba a shiitake, a ganoderma lucidum, illetve a hernyógomba. Ezek olyan anyagokat tartalmaznak, melyek a bélfalon át felszívódva gyakorolják hatásukat. Sejtszinten lépnek kapcsolatba az immunrendszer alapjait képező egységekkel, így serkentve működését.

A Ganoderma lucidum, más néven reishi vagy pecsétviaszgomba Ázsiában őshonos. Az öröklét Isteni gombájaként is emlegetik, mivel javítja az általános egészségi állapotot, így hosszabbítva meg az életet. Vírusölő, gyulladáscsökkentő és anyagcsere-javító hatásai mellett nagymértékben erősíti az immunrendszert, így a szervezet ellenállóbbá válik és képes szembeszállni a káros szabad gyökökkel.

A shiitake szintén immunerősítő hatásairól ismert. Ezen kívül a váladékkal járó betegségek gyógyítására, a keringési rendszer erősítésére és az általános energiaszint növelésére ajánlják. Alkalmazzák keringési rendellenességek, szív- és érrendszeri megbetegedések esetén is. Népszerűségét leginkább a daganatos betegségekre gyakorolt jótékony hatásainak köszönheti.

A hernyógombát a tüdő-, a máj- és a veseműködés rendellenességei ellen, teljesítménynövelésre és a légzésfunkciók javítására, valamint asztmára és szexuális zavarok kezelésére használják. Sportolóknak és időseknek is különösen ajánlott, főleg fokozott fizikai igénybevétel esetén.

A mandulagombát egészségmegőrző és életmeghosszabbító hatása miatt az ősidők óta fogyasztják. A süngombát emésztő- és kiválasztószervi problémák esetén alkalmazzák, valamint a szellemi teljesítőképesség növelésére. A maitake, másnéven bokrosgomba szintén immunerősítőként ismert, melyet vírusos fertőzések, koleszterinszint- és vérnyomáscsökkentésre alkalmaznak kiegészítő kezelésként.

A gyógygombák sokszínűségével egészségünkért: immunerősítés természetes úton (X)
Hogyan fogyasszuk a gyógygombákat?

Általában kapszula formájában fogyasztják őket, de por formájában is elérhetők. A kapszulák kizárólag természetes eredetű, vegyszermentesen előállított hatóanyagokat tartalmaznak, ráadásul egyszerű az adagolásuk. A gyógygombákat képtelenség túladagolni, mert csak annyi hasznosul belőlük, amennyire valóban szüksége van a szervezetünknek.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top