nlc.hu
Egészség

Ezért fulladhat meg sekély vízben egy kisgyerek

Figyelmeztet az orvos: sekély vízben is megfulladhat egy kisgyerek

Kunetz Zsombor egészségügyi szakértő Facebook-oldalán hívta fel erre a figyelmet a közelmúltban történt tragédia nyomán.

Figyelemfelhívó bejegyzést tett közzé Facebook-oldalán Kunetz Zsombor egészségügyi szakértő azután, hogy a közelmúltban kerti medencébe esett és megfulladt egy kétéves kislány a Pest megyei Pilisen.

Képünk csupán illusztráció. (Fotó: Pixabay)

Képünk csupán illusztráció (Fotó: Pixabay)

A szakember azt írta, több, mint húszéves mentőpályafutása alatt az egyik legszörnyűbb esete egy hasonló tragédia volt.

Sokáig ő sem értette, hogy hogyan történhet meg ilyesmi, aztán szülőként egyszer megrázó élményben volt része. Feleségével strandra mentek több 2-4 év körüli gyermekekkel és a gyerekmedencét  „vették célba”, melyben a víz a kétéves mellkasáig sem ért. Ennek ellenére, amikor a kisgyerek a lépcsőn megbotlott és arccal lefelé a vízbe esett, „a legnagyobb meglepetésükre” úgy maradt.

Vártuk, hogy felálljon, de nem állt fel, megijedt és valószínűleg bepánikolt, és nem jutott eszébe, hogy felálljon, amíg fel nem segítettük. Ekkor értettem meg, hogy egy kisgyerek sajnos bele tud fulladni olyan mély vízbe is, ahol bőven leér a lába

– idézte fel Kunetz Zsombor.

Kerti medencés tragédiák sajnos minden évben megismétlődnek, éppen ezért a szakértő szerint meg kell érteni, hogy

kisgyereket nem hagyhatunk egy másodpercre sem magára még sekély víz közelében sem, és rendkívül fontos legalább a karúszók viselése is, akkor is, ha mellette vagyunk a vízparton, a vízben meg ez nem is lehet kérdéses.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top