nlc.hu
Egészség
Meg akart szabadulni anyutól, kihívta a mentőket

Kihívta a mentőket, hogy a nyaralása idejére megszabaduljon az anyjától

Tíz napra ment Görögországba nyaralni a fiú, és mivel nem szerette volna, ha addig az édesanyja egyedül marad, kihívta hozzá a mentőket, hogy kórházba vigyék.

Fulladáshoz hívták ki a mentőket egy nyolcvan év körüli asszonyhoz Veszprém megyében a hétvégén, csakhogy a kiérkező mentősök ennek nyomát sem találták. Bár a nyolcvan éves nénire rátaláltak, az idős asszony sem értette, miért jöttek ki hozzá a mentők, hiszen nem volt rosszul. Bár több ismert betegsége van, mindenre gyógyszereket szed és ezúttal teljesen panaszmentesnek bizonyult. Később kiderült, a fia állt a turpisság mögött: kórházba szerette volna juttatni az édesanyját, hogy addig ő nyugodtan nyaraljon – derül ki az Országos Mentőszolgálat Facebook bejegyzéséből.

mentőautó

Szándékosan riasztotta tévesen a mentőket (Fotó: OMSZ Facebook-oldala)

A fiú egy tíznapos görögországi nyaralásra fizetett be, és féltette az édesanyját attól, hogy egyedül legyen, ezért találta ki azt, hogy kórházba viteti, mert ott legalább biztosan vigyáznak rá. „Egy próbát megért” – mondta az esetről a lódító bejelentő, a mentősök pedig végül nem szállították kórházba a panaszmentes asszonyt, hanem rohantak is tovább egy autóbalesethez. A téves vagy prank hívások sok kárt okoznak a mentők munkájában.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top