nlc.hu
Egészség

Életet mentett a postás Seregélyesen

Életet mentett a postás Seregélyesen

A posta dolgozója egyből a segítségére sietett egy asszonynak, aki elesett és megsérült.

Valódi hőstettről számolt be Facebook-oldalán az Országos Mentőszolgálat. Mint írták, a postásként dolgozó Etelka éppen egy idős úr levelét kézbesítette Seregélyes településen, amikor a szomszédból hallotta, hogy egy idős asszony segítségért kiabált, mert elesett.

Seregélyes posta

Fotó: Wikimedia Commons

A postás azonnal oda akart menni az asszonyhoz, de, mivel zárva találta a kaput, a szomszéddal együtt bemászott az ablakon. Feltették az időközben eszméletét vesztett nőt az ágyra és riasztották a mentőket. A mentésirányító telefonos instrukciói szerint megvizsgálták a beteget, aki akkor már nem is lélegzett.

A hősies postásnő rögtön megkezdte az újraélesztést, amit a perceken belül helyszínre érkező mentők átvettek és emelt szinten folytattak. Az életmentés végül az időben megkezdett mellkasi nyomásoknak köszönhetően sikerre vezetett, és a mentők stabil állapotban szállíthatták kórházba az asszonyt.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top