nlc.hu
Egészség

Foci közben összeesett, újra kellett éleszteni egy 15 éves fiút

Focizás közben összeesett, társai élesztettek újra egy 15 éves fiút Budapesten

Még nincs túl az életveszélyen az a 15 éves fiú, aki hirtelen összeesett egy focipályán, és újra kellett éleszteni.
Szirénázó mentőautó az úton

Tegnap este focizás közben minden előjel nélkül rosszul lett és összeesett egy 15 éves fiú Budapesten. A fiatal nem mozdult, ezért társai azonnal mentőt hívtak, és a mentésirányító telefonos utasításai szerint megvizsgálták, de ekkor már nem lélegzett.

Az Országos Mentőszolgálat Facebook-bejegyzése szerint a hős fiatalok nem estek pánikba, azonnal megkezdték az újraélesztést, és egymást váltva küzdöttek barátjuk életéért. Közben a sporttelep egyik dolgozója elrohant a helyszín közelében kihelyezett defibrillátorért.

Perceken belül megérkeztek a mentők is, akik emelt szinten folytatták az életmentést. A mentésirányítás segítségével felvették a kapcsolatot a legközelebbi szívcentrummal, ahol felkészültek a beteg fogadására.

Sokáig küzdöttek a gyerek életéért a focipálya gyepén, majd folyamatos újraélesztés mellett, kritikus állapotban szállították kórházba a fiút.

A mentőszolgálat azt írta, a fiú még nincs túl az életveszélyen, az eset pedig még a rutinos szakembereket is megviselte.

(Kiemelt kép: illusztráció, fotó: Facebook/Országos Mentőszolgálat)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top