Különös módon próbálja csökkenteni az élelmiszerpazarlást egy japán cég. Az Imperial Hotel Co., Ltd. nemrég ugyanis elkészítette a fehér héjú kenyeret abban bízva, hogy a terméknek, szemben a hagyományos japán toast kenyérrel, az emberek majd nem vágják le a szélét, amikor szendvicset készítenek belőle – számolt be Japan Today.
A társaság hat hónap alatt fejlesztette ki a különös megjelenésű kenyeret, és noha a receptet nem árulják el, annyit elmondtak, jóval hosszabb ideig és alacsonyabb hőmérsékleten sül, mint a „hagyományos”, úgynevezett tejkenyér (sokupan).
Az 1890-ben alapított Imperial Hotel Co., Ltd. régóta kínál a vásárlóknak apró, háromszög formájú, héj nélküli szendvicseket, de ez október elsejétől megváltozik. Noha először csak a cég szállodájában lehet majd kapni a fehér külsejű kenyeret, azt idővel a Gargantua Delicatessen nevű előkelő pékségben is be lehet majd szerezni, bár feltehetően igen magas áron. Sőt, a fehér mellett egy sárga „héj nélküli” kenyeret is piacra dobnak, melynek színét répapüré adja.
Korábban egyébként más cégek, mint a Yamazaki Baking Co Ltd. más módszert vetett be, hogy csökkentse a kidobott élelmiszer mennyiségét. Ők ugyanis, bár maguk is eltávolítják a kenyér héját a szendvicseikről, a lenyesett részt régóta nem a kukába teszik, hanem gazdáknak adják, hogy a jószágaikat etessék vele.