nlc.hu
Egészség

Turistalátványosságot jelentenek a nyilvános wc-k

Vezetett túrákra fizetnek be a turisták azért, hogy nyilvános vécéket látogassanak meg

A helyszín Japán és azon belül Tokió, a furcsa jelenség okozója pedig egy német filmes, Wim Wenders.

Fűtött ülőkék, bidé funkció, automatikus öblítés és patyolattisztaság – Japán nyilvános wc-it látva az ember rögtön egy másik világban érezheti magát, így nem csoda, hogy a japánok nyilvános illemhelyekre kiterjedő figyelme egy ideje már lenyűgözi az odalátogatókat.

Erre adódott most egy extra réteg is, miután a német filmes, Wim Wenders filmet is forgatott róluk, pontosabban egy olyan férfiról, aki tisztán tartja őket. A Tökéletes napok Oscar-jelölt film lett (ma éjjel kiderül, kap-e majd díjat), a rá irányuló figyelem pedig már a turistákat is vonzza a japán fővárosban – írja a 444.

Tökéletes napok

Jelenet a Tökéletes napok című filmből (fotó: Cirko Film)

A film iránt megnövekedett érdeklődést látva Tokió város Sibuja kerülete – ahol a film illemhelyei találhatók – túrákat kínál a 17 filmben látható wc-hez, melyeket összeköt, hogy ismert japán építészek tervezték őket. Túrákat heti két alkalommal indítanak, és arra fogadást lehetne kötni, hogy mindegyik rendkívül tiszta és higiénikus lesz – a film wc-pucolóját nézve úgy tűnt, mintha eleve tiszta vécéket pucolna.

Mondjuk kíváncsi lennék azoknak az arcára, akik csak könnyíteni szeretnének magukon, és onnan kilépve egy csapatnyi fotózó/videózó turista várja majd őket…

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top