Birminghamben talált otthonra egy háromlábú ukrán macska

nlc | 2022. Október 17.
Wendy Lloyd egy túlzsúfolt ukrán állatmenhelyen bukkant az igen rossz állapotban levő cicára.

Wendy Lloyd azért utazott a háború sújtotta Ukrajnába, hogy a harcok elől menekülő embereken segítsen. Tervei közt nem szerepelt, hogy örökbe fogad egy macskát ottléte alatt, mégis így alakult – számolt be szívmelengető történetről a Metro.co.uk. 

Fotó: Twitter/Mary Rhodes

A 41 éves birminghami nő – aki egy önkéntesekből álló hálózat tagja és a BBC munkatársa is – egy átmeneti állatmenhelyen találkozott a háromlábú cicával. Az állat annak ellenére, vagy talán éppen azért nőtt a szívéhez, mert nagyon rossz állapotban volt. Az állatmenhely tulajdonosa – aki egyedül vigyázott 40-50 macskára – nem is akarta először örökbe adni a cicát, arra hivatkozva, hogy „senki sem akar egy háromlábú macskát”. Wendy azonban ragaszkodott a macskához és felajánlott cserébe egy 550 dollárt (körülbelül 230 ezer forintot) érő állatorvosi eszközt.  

Egyszer csak egy rakéta repült el a menhelytől nem messze és a halára rémült Wendy megragadta a macskát és elkezdett vele futni. A nő emlékei szerint a cica volt az egyetlen lény közel s távol, aki a rettenetes helyzet közepette nem esett pánikba. Akkor döntötte el, hogy macskát Rocketnek nevezi el. Amikor Oroszország február 24-én megtámadta Ukrajnát, rengeteg család kényszerült arra, hogy pillanatok alatt elhagyja otthonát. A menekülés közepette volt, aki magával vitte a háziállatát, vagy háziállatait, de sokan nem tudták ezt megtenni. Rocket egyike volt azon macskáknak, akiket tulajdonosa feltehetően egyszerűen szabadon engedett.

Azóta a cica már teljesen beilleszkedett birminghami új otthonába és rendszeresen járja gazdájával a közeli pubokat, ahol nagy népszerűségnek örvend a vendégek és a személyzet körében. Sőt, a tervek szerint a különös duó hamarosan Görögországba is együtt utazik a közeljövőben.

Exit mobile version