nlc.hu
Egészség

Kiütötte a mentő sofőrjét a beteg hozzátartozója

Kiütötte a mentő sofőrjét a beteg hozzátartozója

A beteg édesapja úgy megütötte a mentőautó sofőrjét, hogy rövid időre az eszméletét is elvesztette.
Szirénázó mentőautó

Felfüggesztett szabadságvesztés kiszabását, valamint az 55 ezer forintos bűnügyi költség megfizetését indítványozta az ügyészség egy férfivel szemben, aki bántalmazott egy mentősofőrt.

Az eset még február 28-án történt, miután a hajnali órákban riasztották a Rétsági Mentőállomás esetkocsiját, mert az egyik közeli faluban egy fiatal férfi rosszul lett. A főúton a beteg édesapja várta a mentőket az autójával, hogy elvezesse őket a birtokához. A gépkocsivezető azonban úgy ítélte meg, hogy az alacsony kapu alatt nem fér át a mentőautó, ezért a mentőtiszt és a mentőápoló magához vette a szükséges felszereléseket, és gyalogosan indultak a lakóház felé – számolt be az Országos Mentőszolgálat a Facebookon

Az 52 éves apa eközben trágár szavakat vágott a kollégái után további felszerelésekkel induló gépkocsivezető fejéhez, amiért nem követte őt egészen a házig. Ezután fizikailag is bántalmazta a sofőrt, aki a fejére mért ütéstől rögtön a földre zuhant, és rövid időre eszméletét is vesztette. Az életmentők hívták a rendőröket, akik perceken belül helyszínre is értek és megtették a szükséges intézkedéseket.

„A bántalmazás módját figyelembe véve fennállt a valós veszélye a súlyosabb fej- vagy végtagsérülésnek is, amik elmaradása a véletlennek volt köszönhető” – hangsúlyozta az ügyészség.

Sajnos rendszeresek a mentők elleni atrocitások: volt, hogy egy agresszív fiatal támadt rájuk, de olyan is előfordult, hogy egy luxusautó sofőrje megzavarta az életmentést, mert az „útjában voltak” a mentők. 

(Kiemelt kép: MTVA/Bizományosi: Juhász Gábor)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top