nlc.hu
Egészség

Fáznak a Jaschik Álmos Művészeti Szakgimnázium diákjai

Egy apa szerint 18 foknál hidegebb, csótányos osztálytermekben tanulnak egy budapesti iskolában – az igazgató cáfolja

Volt, hogy 15 fokot mértek a harmadik emeleten.

18 foknál hidegebb termekben, csótányok között kell tanulniuk a budapesti Jaschik Álmos Művészeti Szakgimnázium diákjainak – állította az RTL Híradónak egy odajáró diák apja. A fűtési szezon kezdetén pedig egyáltalán nem fűtöttek 2 hétig, mert elromlott a kazán. Arról is beszélt: azt kérték a gyerekektől, hogy vigyenek magukkal pokrócot az iskolába.

Kaptunk egy kérést az osztályfőnök és az igazgatónő részéről, hogy vigyen mindenki pokrócot, és úgy jöjjenek iskolába a gyerekek. Minden nap mértük a tantermek hőmérsékletét, nagyjából a 15 és 16 fok volt, amit elértünk, és ez most 2 hete így működik. Megcsinálták a kazánt, ennek ellenére az első szinten 17 fok, a második szinten 16 fok, a harmadik szinten 15 fok az átlaghőmérséklet” – mesélte az apuka, aki szerint nem csak a fűtési rendszer elavult, hanem a nyílászárók is régiek, a tető pedig beázik.

Az intézmény igazgatója szerint nincs hideg az épületben, elmondása szerint 20-21 fok van. “A fűtési rendszer helyreállítása előtt átlagosan ez 17,5 fok volt” – közölte Pintérné Varga Zsuzsanna, hozzátéve: az iskolában rendszeresen végeztetnek rovarirtást, és hamarosan kezdődik a tető felújítása.

Kiemelt kép: illusztráció, iStock

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top