nlc.hu
Egészség

A lábait és kezeit is amputálták az olimpiai bajnok orosz korcsolyázónak

Már nemcsak a lábait, hanem a kezeit is amputálták az olimpiai bajnok orosz korcsolyázónak

Roman Kosztomarov január elején még fellépett a jégrevüben, most azonban már hetek óta küzdenek az életéért a vérmérgezése és a tüdőgyulladása miatt.

A 2006-os olimpia 46 éves bajnoka, Roman Kosztomarov január tizedikén mellkasi fájdalommal és fáradékonysággal került egy moszkvai kórházba. A nehéz légzése miatt oxigént kapott, ám hamarosan intenzív osztályra került. A szervezetében vérmérgezést állapítottak meg, és egy baloldali tüdőgyulladást is diagnosztizáltak nála, mesterséges kómába került – írja a Telex.

Roman Kosztomarov

Roman Kosztomarov és Tatyjana Navka a 2006-os olimpián (Fotó: Robert Laberge/Getty Images)

Mivel a keringése nem működött jól, február elején amputálni kellett az egyik lábfejét, majd később a másikat is. Váratlanul fellépő komplikációk miatt a hét elején a keze ujjait és a kézfeje egy részét is eltávolították. Az operációk után az állapota tovább romlott, most lélegeztetőgépen van, rendkívül instabil állapotban. Az orosz sajtó szerint a tüdőgyulladása koronavírus-fertőzés következtében alakulhatott ki. Kosztomarov egy korszakot határozott meg a sportágban, olimpiai győzelme előtt 2004-ben és 2005-ben világbajnok lett Tatyjana Navkával. Emellett háromszoros Európa-bajnok is jégtáncban. Két gyerek édesapja. A férfi nem léphet Ukrajna területére, mert egy szankciós lista szerint támogatta az oroszok Ukrajna elleni háborúját.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top