nlc.hu
Egészség

Nagyobb az átlagos péniszméret, mint 30 éve

Jóval nagyobb az átlagos péniszméret, mint 30 éve

Jó hírnek tűnhet, de nem feltétlenül az.
Banán mérőszallaggal

A világ minden tájáról származó férfiak körében végzett tanulmányok azt mutatják, hogy a merev pénisz hossza az elmúlt 30 évben 24%-kal nőtt – írta meg az USA Today.

Ez úgy hangzik, mintha jó hír lenne, de néhány férfi termékenységi szakértőt inkább aggaszt.

„Az egymillió dolláros kérdés az, hogy ez miért fordulhat elő” – mondta Dr. Michael Eisenberg, a Stanford Medicine urulógiai és férfi termékenységi szakértője, aki a kedden közzétett kutatást vezette. Más kutatások kimutatták, hogy mind a spermaszám, mind a tesztoszteronszint csökken.

Eisenberg szerint a pénisz hossza talán nincs közvetlen kapcsolatban a termékenységgel, de bármi, ami a reproduktív rendszert megváltoztatja, alapvető fontosságú az emberi lét szempontjából, és „olyasmi, amire oda kell figyelnünk, és meg kell próbálnunk megérteni, hogy miért történik”.

Eisenberg szerint a tanulmányok legalább 80 éve mérik a pénisz hosszát. Ő és csapata 75, 1942 és 2021 között végzett tanulmány adatait állította össze, közel 56 000 férfi bevonásával. Azt találták, hogy az átlagos merev pénisz hossza 24%-kal nőtt az elmúlt 29 év alatt.

A tendencia a világ különböző régióiban is megfigyelhető volt, tehát nem csak egy specifikus területet érintett a növekedés. Eisenberg szerint a legegyszerűbb magyarázat az, hogy a mérési módszer megváltozott az elmúlt 30 évben – bár erre nincs bizonyíték.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top