nlc.hu
Egészség

Néhai férje bakancslistáját teljesíti a fiatal lány

22 évesen lett özvegy, majd úgy döntött, hogy megvalósítja férje bakancslistáját

Isobel 22 évesen lett özvegy, ugyanis férjénél 2019-ben diagnosztizálták nála a szívizom betegséget. A lány úgy döntött, hogy megvalósítja néhai férje bakancslistáját.

A gyászoló Isobel Barnes 22 évesen lett özvegy, azóta pedig egyedül járja a világot, hogy megvalósítsa néhai férje bakancslistáját – írja a Daily Mail.

Isobel férje, Luke Barnes az év elején hunyt el, ekkor mindössze 34 éves volt. Luke-nál 2019-ben diagnosztizáltak szívizom betegséget.

Kezdetben csak egy vállficam miatt fordult segítséghez, azonban ekkor kardiomiopátiát diagnosztizáltak nála. Félévente végeztek rajta MRI vizsgálatot, miután állapota romlani kezdett. 

2022-ben került fel a transzplantációs listára, azonban egészségügyi állapota miatt 2022 novemberétől végig kórházban tartották, amíg a megfelelő szívre várt. Miután kétszer is előfordult, hogy a jónak gondolt szív, már nem volt megfelelő Luke számára, 5 hónap múlva többszörös szervi elégtelenségben hunyt el. 

Isobel egy sürgősségi orvosi diszpécser volt, azonban férje halála után úgy döntött, hogy pár hónapra elutazik és távol marad a való élettől, hogy megvalósítsa férje bakancslistáját. A 22 éves lány még a házát is eladta és egyirányú jegyet foglalt Ausztráliába.

Egy nő bőrönddel utazik a városban

Egy nő bőrönddel utazik a városban (Fotó: Pexels)

Luke az Instagramon dokumentálta az egészségügyi útját, és az egyik posztjában az utazásról beszélt. Szerette volna látni a világot, és a legtöbbet kihozni belőle

-mondta.

Isobel elmondása alapján sok transzplantációt túlélővel beszélgetett a Facebookon keresztül, így abban reménykedik, hogy utazása során reméli, hogy tud velük is találkozni.

Természetesen az egyetlen dolog, amit életem hátralévő részében tenni akarok, hogy a férjemet büszkévé tegyem

-mesélte.

A lány szerint Luke azért halt meg, mert túl kevés ember adományozza el a szerveit. Hozzátette, hogy Luke sajnos nem tudta eladományozni a szerveit, mivel halálakor egyik sem működött. A közösségi médiában megosztott története azonban sok emberre hatással volt és egyre többen adtak vért, illetve készülnek egy napon a szervadományozásra.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top