nlc.hu
Egészség

Újabb szigorítások az állami egészségügyben

Újabb szigorítások az állami egészségügyben: korlátozzák a betegek laborvizsgálatait

Országos szinten korlátozzák a betegek laborvizsgálatait.
vértesztet végeznek.

A 444 szúrta ki, hogy az egészségügyi ellátóhálózatban országos szinten korlátozzák a betegek laborvizsgálatait. Egy levél alapján csak 15 laborparaméter kérhető egyszerre, és a sürgős laborkéréseket is indokolni kell majd.

Ez a korlátozás a szakemberek szerint országosan érinti az egész egészségügyi rendszert, és további terhet ró az amúgy is leterhelt sürgősségi ellátásra. Megjelenik az előjegyzési probléma is, amikor a CT- vagy MR-vizsgálat előtt a betegnek szüksége lenne laboreredményekre, de a laborvizsgálatok időpontja nem adható meg sürgős kérés formájában. Előreláthatólag a betegek az új szabályozás miatt jelentős korlátozásokra számíthatnak.

Az orvosok és szolgáltatók érthető módon aggódnak a betegek ellátásának minősége miatt. A laborvizsgálatok korlátozása ugyanis tovább növeli az ellátás nehézségeit és a betegek veszélyeztetettségét.

A páciensek és a szolgáltatók számára komoly veszélyt jelentenek az ilyen drasztikus intézkedések.

Az egészségügyi rendszer átalakítása során további megszorításokra számíthatnak a betegek. Az átalakítás során a képalkotó diagnosztikára is vonatkozó intézkedéseket terveznek bevezetni, ami további kiesést és drasztikus változásokat jelent majd. 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top