nlc.hu
Egészség

Penészes kenyér a János-kórházban

Penészeskenyér-ügy a kórházban: a vizsgálat szerint nem történt probléma

Még júniusban számolt be arról egy beteg hozzátartozója, hogy penészes kenyeret és romlott felvágottat „szolgáltak fel” a János Kórházban.

Lezárult a vizsgálat a penészes kenyér ügyében: minden a legnagyobb rendben, csak az merült fel, hogy a beteg dugikajája került elő, de erre majd figyelnek – fogalmaz a Magyar Hang, mely először írt a botrányról.

A II. kerületben élők csoportja nevű zárt Facebook-csoport egyik tagja számolt be róla egy hónapja, hogy a János-kórház gasztroenterológiai osztályán fekvő édesanyja romlott felvágottat és penészes kenyeret kapott egyik nap reggelire (fotót is posztolva az ominózus reggeliről). A kórháznak azonnal jelezte az esetet.

A gasztroenterológiai osztályon olyan betegeket kezelnek, akiknek súlyos emésztőrendszeri problémáik vannak, emiatt a táplálkozásukra külön figyelmet kellene fordítani. A Magyar Hang a Szent János Kórház kommunikációs vezetőjétől csupán annyit tudott meg akkor, hogy érkezett bejelentés a kórházhoz és folyik vizsgálat.

Eszerint nem történt probléma, viszont előkerült a beteg dugikajája – az ilyen esetekre több gondot fordítanak a jövőben.

penészes kenyér

Fotó: Getty Images

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top