nlc.hu
Egészség

Bolhacsípés miatt amputálták a karját és lábát

Megcsípte egy bolha, amputálni kellett a karját és lába egy részét

Az amerikai férfi a tífusz egy ritka fajtájával fertőződött meg, már az is csodával határos, hogy életben maradt.

Egyetlen bolhacsípés miatt egy texasi férfi mindkét karját és a lábának egy részét is elveszítette. Michael Kohlhofot június 19-én egy San Antonio-i kórházba vitték, miután nem érezte a lábujjait, és családja azt hitte, súlyos, influenzaszerű tünetekben szenved. Nem sokkal később a 35 éves férfi szeptikus sokkot kapott, és az intenzív osztályra került – írja a férfi édesanyja a GoFundMe adománygyűjtő oldalon.

Michael Kohlhof a kórházban, miután a súlyos tífusz és szepsis miatt amptutálták a kezét és a lába egy részét

Michael Kohlhof a kórházban (Fotó: GoFundMe)

Kolhof szervei kezdtek leállni, ezért lélegeztetőgépre és vesedialízisre kapcsolták, valamint antibiotikumokat, intravénás gyógyszereket és a szepszis kezelésére használt készítményt kapott, hogy életben tartsák. Családja szerint volt olyan időszak, amikor az orvosok már búcsúzni hívták a rokonokat.

A férfi csodával határos módon életben maradt, július 1-jén levették a lélegeztetőgépről, de súlyos árat fizetett: az életmentő (vazopresszoros) kezelés következtében a kezén és a lábán üszkösödés alakult ki, ezért az orvosok kénytelenek voltak a két kezét az alkarjáig, valamint a lábának egy részét amputálni.

Kiderült, hogy a férfi szepszisét a tífusz egy ritka fajtája okozta, ami egy bolhacsípésből eredt. A bolhák által terjesztett tífusz világszerte a trópusi és szubtrópusi éghajlaton fordul elő, az Egyesült Államokban nagyon ritka, de előfordul a téli területeken, Kaliforniában, Texasban és Hawaiin.

(New York Post)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top