nlc.hu
Egészség

Életveszélyben a lenyelt elemtől

Lenyelt egy elemet az egyéves Lara – életveszélyes állapotban, mélyaltatásban fekszik

Az orvosok csak egy hét után vették észre a torkába került ceruzaelemet.
ceruzaelem

Életveszélyes állapotban, mélyaltatásban fekszik egy egyéves magyar kislány egy németországi kórházban – írja a Bors. Az orvosok eleinte nem tudták, mitől lett rosszul a kis Lara, akire azért hívták ki a mentőket a kint élő szülők, mert hevesen krákogott és nehezen kapott levegőt. Csak egy hét után derült ki, hogy egy ceruzaelem került a kisgyerek torkába.

„Az orvos belenézett a torkába, de nem látott semmit, majd hazaküldte” – mesélte a bulvárlapnak Lara édesapja. A csöppségnek azonban napok múlva sem javult  az állapota. „A 9. napon végre sikerült kikönyörögnünk, hogy Larát megröntgenezzék. Így találták meg a ceruzaelemet a torka és a nyelőcsöve között” – panaszkodott az apa, aki szerint bizonyára játék közben kerülhetett az elem a kislánya kezébe.

A sav ugyan nem folyt ki az elemből, de az elektromos hatástól Lara garatja és a belső szervek egy része károsodott, sőt a baktériumoktól a tüdeje is begyulladt. A kislányt jelenleg mélyaltatásban tartják, életveszélyes állapotban van.

Kiemelt fotó: illusztráció, iStock

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top