nlc.hu
Egészség

Vércsoport és személyiség

Mi a vércsoportod? Ezt árulja el a személyiségedről!

Egy japán doktornő figyelt fel először arra, hogy az egyes vércsoportokhoz gyakran ugyanazok a személyiségjegyek kapcsolhatók, mutatjuk is, melyek ezek!

A távol-keleti országokban nagyon fontosnak tartják, hogy kinek milyen a vércsoportja, míg nálunk sokan még felnőttként sem tudják magukról, hogy A, B, AB vagy 0-ás vércsoportjuk van-e. Pedig ez a jelek szerint nemcsak az egészség szempontjából lenne fontos, hanem az önismeret miatt is!

Vércsoportok felsorolása

Fotó: Getty Images – wildpixel

Japánban például minden reggel közzéteszik a vércsoportoknak megfelelő napi előrejelzéseket, de sok társkereső oldal és munkaközvetítő cég is figyelembe veszi, hogy milyen az álláshirdetésekre jelentkezők vércsoportja.

Az első feltételezések a vércsoportok és a személyiségjegyek közötti összefüggésről 1927-ben láttak napvilágot Takeji Furukawa professzor kutatásai során. Az ő érdeme többek között a vércsoportok megkülönböztetése, ami egy véradásnál a szó szoros értelmében véve életbevágó.

Most pedig nézzük, milyen tulajdonságok tartoznak az egyes vércsoportokhoz! Te magadra ismersz?

Megnézem
Összes kép (8)

 

 

Nyitókép: Getty Images – nzphotonz, Forrás: Via

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top