nlc.hu
Egészség

Mélyaltatásban az epeműtét után a családanya

Epekőműtétre feküdt be a 36 éves Anna, műhiba miatt most élet-halál között lebeg

Tehetetlen helyzetben a családja.
műtét

A 36 éves Anna egy rutin beavatkozásnak mondható epekőműtétre feküdt be az egyik vidéki kórházba, ahol komplikáció lépett fel, most pedig már élet-halál között lebeg Budapesten. Párja szerint orvosi műhiba miatt van most mélyaltatásban.

Azzal magyarázták, hogy fellépett valami komplikáció, a súlyos állapota miatt gyorsan fel kellett szállítani Budapestre. Kiderült, a műtét során, ahogy a torkán keresztül húzták ki a köveket, kiszakították az epevezetéket, a sav pedig körülötte szétmart mindent. (…) Napokig nem vették észre. 52 órán keresztül hagyták szenvedni a páromat”  – fakadt ki a Blikknek Zoltán.

A családanya keringése leállt, a fővárosi kórházban azonnal megműtötték, az epehólyagját kivették, az epéjét kivezették a testén kívülre egy zacskóba. Most különböző gyógyszerekkel próbálják a gyulladást csökkenteni a szervezetében. Anna  családja teljesen tehetetlen. 

Most altatásban tartják, az orvosok azt mondták, ha most felkeltenék, belehalna a fájdalomba” – mondta el a bulvárlapnak Károly, aki csak azt szeretné, ha valaki vállalná a felelősséget. Mindenesetre feljelentést fog tenni, hogy ne ismétlődhessen meg a tragédia. 

Kiemelt fotó: illusztráció, iStock

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top