nlc.hu
Egészség

Mit kell tenni medúzacsípéskor?

Tényleg le kell pisilni a medúzacsípést?

Biztos, hogy jó ötlet rápisilni valakire, akit megcsípett egy medúza? Ha te is a Jóbarátokból szerezted az információt, akkor most nagyon figyelj!

Megvan az a rész a Jóbarátokban, amikor a csapat strandolni megy, és Monicát megcsípi egy medúza? Persze Joey rögtön érkezik a megoldással: le kell pisilni a csípést. Mert ő ezt így látta a Discovery Channelen. Ez már eleve beindítja nálunk a vészharangokat (Joey és a dokumentumfilmek? Most komoly?!), de miután Chandler hősként a vizelés útjára lép, a szituáció pedig megoldódik, a trió traumatizálódik, míg sok néző azóta is tényként kezeli a mítoszt.

Jóbarátok

Fotó: Gary Null/NBCU Photo Bank/NBCUniversal via Getty Images via Getty Images)

A sorozat negyedik évadának első epizódjának ez a kis szegmense annyira beépült a kollektív tudatba, hogy többen alkalmazták is már az unortodox gyógyírt. Legalábbis egy mentősként dolgozó TikToker szerint, aki @firedepartmentchronicles néven osztja meg a tapasztalatait a platformon. És szerinte abszolút semmi hatása nincs a medúzacsípés lepisilésének. Mármint azonkívül, hogy örökre megváltozik a sérült és „megmentőjének” kapcsolata. Viszont cserébe vagy egy rendkívül egyszerű módja a fájdalom csillapításának:

„Áztasd a felületet meleg vízbe!”

A TikTokra posztolt videó nem meglepő módon futótűzként terjedt az appon. A megosztása óta (a cikk írásának pillanatában) több mint 15 millióan látták és közel két millió lájk érkezett rá. A kommentelők pedig egy emberként a Jóbarátokat hibáztatják a megdöbbentően elterjedt tévhit miatt.

  • „Várjunk…A Jóbarátok hazudott nekem?!” 
  • „A tengerpartos rész hibája az egész!”
  • „A Jóbarátok elhitette velem, hogy ez egy valós megoldás.”
  • „Minden amiatt a Jóbarátok-rész miatt van!”   
  • „A Jóbarátoknak sok mindenért kell felelnie…”
  • „Úgy érzem, a Jóbarátok elárult. Azt hittem, ez a pisi az egyetlen járható út.”  
@firedepartmentchronicles

Real things I’ve heard as a Paramedic. Yes, people really do this. #ems #jellyfish #golden

♬ original sound – FireDeptChronicles

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top