nlc.hu
Egészség

Büntetőeljárás indul a Péterfyben talált holttestek miatt

Büntetőeljárás indul a Péterfy kórházban talált két holttest miatt

A rendőrség most azt próbálja kideríteni, hogy kik voltak az elhunytak és hogy kerültek oda.
Méltatlan körülmények között tároltak holttesteket.

Büntetőeljárást indult ismeretlen tettes ellen a Péterfy utcai kórház patológiáján méltatlan körülmények között a közelmúltban talált két holttest ügyében – írta meg a Blikk.

Ahogy arról mi is beszámoltunk, két hete az intézmény patológiáján két, a halottak nyilvántartására szolgáló könyvben be nem jegyzett, méltatlan körülmények között tárolt holttestet találtak. Ezután a Péterfy Sándor utcai kórház megbízott vezetője múlt csütörtökön megszüntette a kórház boncmesterének és boncsegédjének munkaviszonyát. 

Dr. Kökény Zoltán a szakmai szabálytalanság körülményeinek teljeskörű tisztázása érdekében belső vizsgálatot rendelt el, valamint a rendőrségen is bejelentést tett, aminek hatására nyomozás indult.

Sajtóértesülések a nyomozás az elhunytak azonosításán kívül kiterjed az emberi test tiltott felhasználása bűntettének gyanújának vizsgálatára is, és arra is, hogy miben haltak meg és miként kerültek az elhunytak az intézmény patológiájára, ha nem szerepeltek a nyilvántartásban.

A Blikk szerint egyelőre nem történt az ügyben gyanúsítás. A nyomozóknak először azt kell tisztázniuk, hogy kik voltak és hány éves korban haltak meg azok, akiknek megtalálták a maradványait, vettek-e ki belőlük szerveket, testrészeket, illetve hogyan, mikor hunytak el.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top