nlc.hu
Egészség

Így szabadulhatsz meg a fokhagymaszagtól

Ezekkel a módszerekkel szabadulhatsz meg a fokhagymaszagtól

Nem kell lemondanod a fokhagymás finomságokról. A most következő módszerekkel gyorsan megszabadulhatsz az utánuk maradó kellemetlen lehelettől.

Imádod a fokhagymás ételeket, ám gyakran visszatart a fogyasztásuktól az, hogy nem akarod, hogy a leheleted hosszú órákig kellemetlen szagú legyen? A fogmosás ilyenkor persze alap, azonban tény, hogy még az alapos sikálás és mentolos fogkrém sem mindig semlegesíti azonnal, teljes mértékben a foghagymaszagot. A most következő trükkök azonban segíthetnek.

Fokhagyma

Fotó: Getty Images

Klór-dioxidos szájvíz

A fogmosás után célszerű klór-dioxidos szájvízzel is öblögetni. Tudományos bizonyítékok támasztják alá, hogy a klór-dioxid segíthet eltávolítani a lepedéket, a nyelvet borító baktériumokat és az élelmiszer-részecskéket, melyek a rossz lehelletet okozzák. 

Illóolajok

Saját szájvizet is készíthetsz illóolajokkal és hordozóolajjal, mely lehet kókusz-, édesmandula- vagy épp olívaolaj.

Az illóolajok, amelyek bizonyítottan jótékony hatással vannak a rossz lehelet megszüntetésére, a következők:

  • borsmenta
  • rozmaring
  • mirha
  • eukaliptusz

Egy teáskanál hordozóolajba csöpögtess egy csepp illóolajat, majd ezzel öblítsd át a szád!

Alma vagy menta

Ha valami fokhagymásat ettél, desszertként fogyassz el egy almát vagy rágcsálj mentaleveleket! Egy tanulmány szerint az ezekben található kémiai anyagok segítenek semlegesíteni a fokhagymaszagot.  

Zöld tea

A zöld tea szintén bevethető fokhagymaszag ellen. Ha nincs lehetőséged a fokhagymás étkezés után kimenni fogat mosni, mindenképp kortyolj el egy csészével!

via

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top