nlc.hu
Egészség

5 leghatékonyabb vesetisztító gyógynövény

5 leghatékonyabb vesetisztító gyógynövény

A vese nagyon érzékeny terület, ezért érdemes vigyázni rá, és természetes gyógynövényekkel gondoskodni róla.

A vesék feladata óriási: a vízben oldódó méreganyagokat szűrik ki a vérből, a működési zavaraik miatt felhalmozódhatnak a káros anyagok és mérgek a szervezetben, ami aztán hosszú távon számos megbetegedési folyamatot indíthat el. Mit tehetünk, ha már megvan a baj? Milyen gyógynövényekkel tisztíthatjuk, óvhatjuk vagy épp segíthetjük ezeket a fontos szerveinket? Íme a leghatékonyabb vesetámogató és segítő gyógynövények!

Vesetisztító gyógynövények

Fotó: Depositphotos.com

Nyírfalevél

Hiperozid tartalmának köszönhető antibakteriális és fertőtlenítő hatása miatt rendkívül hatásos vese-, illetve hólyagbántalmaknál, a legjobb növényi vízhajtóként is ismert. Vesegyulladás, hólyaghurut, húgycsőgyulladás és vesekő, vesehomok esetén is bevethető.

Mezei zsurló

Az egyik legismertebb vesetámogató gyógynövény. Átöblíti a vesét, alkalmazható vesekő, vesehomok esetén is. Természetes vízhajtó és még a húgyutak egészségét is támogatja. Lábdagadás, hólyaggyengeség, vesefertőzés, húgyúti fertőzések, vizeletpangás, vesehomok és vesekő esetén is jól alkalmazható. Vesegyulladás, vesevérzés esetén azonban nem szabad fogyasztani!

Tőzegáfonya

A tőzegáfonya tisztítja a húgyutakat, vizelethajtó, vesetisztító hatású. Tele van értékes fitonutriensekkel, amelyek megakadályozzák, hogy a káros mikroorganizmusok tapadjanak a húgycső nyálkahártyájához és betegségeket okozzanak. Azt is tudják blokkolni, hogy a vesekőképződést okozó kristályok a vese sejtjeihez kötődjenek és ott lerakódjanak.

Csalán

Tisztítja a teljes emésztőcsatornát és a vizeletkiválasztó rendszert, és fokozza a szervezet védekezőképességét. Ha már vesefájdalmaink vannak, érdemes nagy mennyiségben fogyasztani a belőle készített teát egészen a panaszok enyhüléséig.

Aranyvessző

Az egyik legjobb vizelethajtó, hólyag- és vesetisztító tea. A hozzá hasonló hatású növényekkel összehasonlítva, sokkal erősebb a vesetisztító szerepe: vese- és hólyagbántalmak, húgyúti fertőzések, vesegyulladás, vesemedence-gyulladás, hólyaghurut, fehérje- és vérvizelés, vesekő és vesehomok esetén egyaránt kihasználhatjuk gyulladáscsökkentő, húgyúti átmosó, vizelethajtó hatását. Egyes kutatások szerint gátolja a húgyúti tumorok kifejlődését is. Kisebb vesekövek elhajtására is alkalmas.

(Forrás: itt és itt)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top