nlc.hu
Egészség

Így viselkedett a kisbaba a temetőben

Így viselkedett a kisbaba a dédszülei sírjánál

Azt mondják, hogy a gyermekek ötéves korukig látják a szellemeket. Vajon itt is erről lehet szó?
kisgyerek babakocsiban

Egyre több olyan videót töltenek fel a szülők a közösségi oldalakra, amin az látható, ahogyan totyogó gyermekük kézzel-lábbal „kommunikál” valakivel, akit más nem lát. A kicsik sokszor hangosan nevetnek, legtöbbször oldalra és felfelé néznek, és bár biztos van másféle reakció is, a legtöbb ilyen felvételen a baba jókedvűnek tűnik.

 Másképp látják azonban a helyzetet a pszichológusok, és máshogyan a jóslással foglalkozó emberek. A Házipatika által megkérdezett pszichológus szerint, az ilyen esetek hátterében általában az alábbi események játszanak szerepet:

  • Kivetítés
  • Áttolás (ilyenkor „érkezhetnek meg” a gyerek életébe a képzelt barátok)
  • Érzelmek differenciálódása

A jóslással foglalkozók viszont úgy vélik, hogy minden ember eredendően rendelkezik a tisztánlátás képességével, harmadik szemmel, magyarul az anyagi mellett érzékeli a metafizikai világot is. Ez a szellemek, angyalok otthona, akiket minden gyerek lát, hall, érez és kommunikálni is tud velük.  De ennél többet is állítanak. Méghozzá azt, hogy a tobozmirigy a mentális látás szerve, a harmadik szem, ami idővel elcsökevényesedik.

Legkésőbb hétéves korra fizikailag is megváltozik, fátyolossá válik. Ennek következtében a legtöbb ember számára bezárul, ám ha homályosan is, de alkalmanként sokaknak át-átsejlik rajta keresztül a szellemvilág.

Mi a tobozmirigy?

A tobozmirigy fő feladata a melatonin hormon termelése, amely befolyásolja az ember alvás-ébrenlét ciklusát, így a tobozmirigy felelős az ember „biológiai órájáért”. További funkciói tudományosan nem egyértelműen tisztázottak.

Mindenki eldöntheti, hogy melyik véleménynek hisz. Mi most megmutatjuk annak a kisfiúnak a videóját, aki a dédszülei sírjához kilátogatva igencsak furán viselkedett.

@hauntedtiktoker My grandma passed away a few years before harlow was born, this is his reaction. Do you believe #toddler #grandma #ghost #spirits #heavenly #paranormal #cemetery #love #angels ♬ original sound - Haunted TikToks

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top