nlc.hu
Egészség

8 szervét távolították el

Azt hitte, menstruációs görcsei vannak – 8 szervét kellett eltávolítani

Az extrém menstruációs fájdalmai miatt ment orvoshoz, lesújtó diagnózist kapott.

A 39 éves Faye Louise mindig is erős menstruációkat és fájdalmas menstruációs görcsöket tapasztalt, de aggódni kezdett, amikor a fájdalom egy héttel a menstruációja előtt és után is elhúzódott 2023 januárjában.

Márciusban jutott el ultrahang- és CT-vizsgálatra, ami után lesújtó hírt közöltek vele. Cisztát találtak a petefészkében, a gyomrában is volt egy daganat és a vakbele sem volt rendben. Míg a ciszta jóindulatúnak bizonyult, miközben a műtőasztalon volt, az orvosok egy második rákos daganatot fedeztek fel a vakbélben.

nő, fájdalommal

Nagyon fájt a menstruációja (Fotó: Getty Images)

A műtét előtt semmi jele nem volt ráknak. Amikor elmondták, mi a bajom, úgy éreztem, egy világ omlik össze bennem” – emlékezett Faye, aki repülési diszpécserként és modellként dolgozik.

Két éve bélrák miatt veszítettem el anyámat, így az első gondolatom az volt, hogy ez vár rám is – a történelem ismétli önmagát. Gyakran volt pánikrohamom. Őszintén szólva, életem legrosszabb napjai és hetei voltak.

Faye már a temetését tervezgette, főleg, hogy a daganat felszakadt és a nyálkahártyáján is áttétek keletkeztek. Az orvosok azt javasolták, hogy a kemoterápia mellett egy nagy műtéttel próbálkozzanak, melynek során több szervét is eltávolítják.

Végül a novemberi műtét során Louise-nak nyolc szervét távolították el, köztük az epehólyagját, a lépét, a vakbelét, a vékonybelét (amit a vastagbeléhez kötöttek), a petefészkeket, a méhet, a máj egy részét, valamint a hasüregét.

Szerencsére a műtét sikerült, és Faye most rákmentes – de most korai menopauzában van, és a következő félévet a műtét utáni felépüléssel tölti.

„Csak előre akarok nézni – mondja. Izgatottan töltöm a karácsonyt a családommal, és szeretném megőrizni életem minden pillanatát. Úgy érzem magam, mintha a halál arcába néztem volna.” (VIA)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top