nlc.hu
Egészség

Agresszív agydaganata volt

Azt hitte, csak szédül, agydaganata volt

Először csak megszédült, aztán kiderült, hogy az agydaganat egy agresszív formája jelentkezett nála.

A 28 éves Tori Dent 3 éve a nyaralásán hirtelen megszédült. Kezdetben nem aggódott, de aztán egyre rosszabbul lett, ahogy ő fogalmaz, tünetei „0-ról pillanatok alatt 100-ra” fokozódtak. Az ausztrál lány egyből kórházba került, ahol az agydaganat egyik agresszív formáját állapították meg nála.

fejét fogó nő

Minden a szédüléssel kezdődött (Illusztráció: Getty Images)

Miután az orvosok felfedezték a bajt, megműtötték, de szövődmények alakultak ki, miután a daganat „nem állt meg a növekedésben”, és növelte az agyára nehezedő nyomást.

Tori elvesztette járás-, beszéd- és mosolykészségét, és most, három év elteltével, még mindig a felépülés felé tart. Mint mondja, az életmódja mára teljesen megváltozott.

Már nem dolgozom, a külsőm megváltozott, még a barátságaim is megváltoztak, mert nyilvánvalóan vannak dolgok, amelyekre már nem vagyok képes.

Tori összesen 14 hónapig volt kórházban, ezalatt lebénult az arca és a lába is. Az ápolónői állását kénytelen volt otthagyni.

Aggódtam, hogy bizonyos pontokon rosszabb lesz” – mondja a Metrónak. „Arra számítottam, hogy soha többé nem fogok rendesen étkezni, soha többé nem fogok beszélni, vagy bizonyos csöveket sosem szednek ki a testemből.

A lány számtalan műtéten és eljáráson esett át, hogy elősegítsék felépülését, és meg kellett tanulnia alkalmazkodni a légzéshez és a csövön keresztüli étkezéshez. „Reanimációs” műtéten is esett át, ami segít helyreállítani az arc szimmetriáját és az arcizmok mozgását.

Tori számára 2020 májusában következett be a fordulópont, amikor az orvosok számára ismeretlen okokból az agydaganat zsugorodni kezdett. A légzést segítő csövet így el lehetett távolítani, és kiterjedt rehabilitációs kezelésen esett át, hogy újra megtanuljon járni és beszélni.

Nem számítasz arra, hogy a dolgok ennyire megváltoznak 25 évesen, ezért sokat kellett alkalmazkodni” – mondta.

Most van egy kerekes botom, ami segít egyensúlyban tartani, és segít rendesen járni, de a következő célom az, hogy segítség nélkül járjak” – tette hozzá.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top