nlc.hu
Egészség

Vizsgálat Curtis anyjának ügyében

Curtis édesanyjának kórházi ügye miatt indult vizsgálat

A Nemzeti Népegészségügyi és Gyógyszerészeti Központ vizsgálatot indít Curtis édesanyjának ügye miatt.

Közleményben jelentette be a Nemzeti Népegészségügyi és Gyógyszerészeti Központ (NNGYK), hogy vizsgálatot indítottak Curtis édesanyjának ügyében – írja a Blikk.

Curtis édesanyjának a napokban mentőre

és orvosi ellátásra is szüksége volt, cukorbetegsége miatt. A rapper közösségi oldalán panaszolta, hogy sem a mentőszolgálat, sem az kórházi dolgozók munkájával nem voltak megelégedve. A mentő hívása után három órával érkezett a helyszínre.

Curtis édesanyjának ügye

(Fotó: Schumy Csaba/fotocentral)

Széki Lajosnét a Semmelweis Klinikán ápolták,

majd nem sokkal később kiengedték. Hazaszállításáról állítólag nem tájékoztatták a családtagokat, ezután pedig a lakása előtti folyóson, köntösben és mezítláb hagyták magára Curtis anyját. A betegszállító cég röviddel később elbocsájtotta ügyben eljáró alkalmazottját. Miután vasárnap reggel eszméletlenül találtak rá, Curtis anyja visszakerült a kórházba.

A Nemzeti Népegészségügyi és Gyógyszerészeti Központ

közleményt adott ki az ügyről:

A közösségi médiában megjelent előadóművész édesanyjának egészségügyi ellátásával és otthonába történő szállításával kapcsolatban a Nemzeti Népegészségügyi és Gyógyszerészeti Központhoz bejelentés nem érkezett, azonban hatósági jogkörénél fogva azonnali vizsgálatot rendelt el az ügyben. Ennek keretében soron kívüli hatósági ellenőrzést folytat le az NNGYK a betegszállítást és az egészségügyi ellátást végző szolgáltató, valamint az Országos Mentőszolgálat vonatkozásában is. Amennyiben szakmai szabályszegés vagy mulasztás kerül megállapításra, akkor az NNGYK megteszi a szükséges intézkedéseket – írták.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top