nlc.hu
Egészség

Ilyen gyakran kell cserélni a fogkefét

Rettenes dolgok történnek a szádban, ha nem cseréled elég gyakran a fogkefédet

Ha évente négynél kevesebb fogkefét vagy elektromosfogkefe-fejet használsz el, százával kened szét a szádban a baktériumokat minden fogmosásnál!

Hajmeresztő adatokkal zárultak azok a kutatások, amelyek a hazai fogápolási szokásokat igyekeztek feltérképezni. Némelyik szerint átlagosan három tubus fogkrémet használunk el fejenként mi, magyarok, és egyetlen kiszuperált fogkefével mossuk végig a fogainkat egy teljes éven át.

Ed Helms a Másnaposokban

Fotó: AFP

Pedig a szakértők már-már rongyosra beszélték a szájukat, hogy bekerüljön végre a köztudatba: a fogkeféket és az elektromos fogkefék fejét legalább 3 havonta újra kellene cserélni. Sőt, bizonyos esetekben ennél gyakrabban is szükségessé válhat a használatban lévő kefe leváltása.

Szuvas fogak, ínygyulladás, rossz lehelet – Folytassuk?

A rendszeres fogkefecsere több okból is fontos. Egyrészt az elnyűtt sörtéjű fogkefékkel még a legügyesebb kezű fogmosók sem tudják alaposan megtisztítani a fogaikat. Másrészt rengeteg baktérium és gomba is megtelepedhet rajta, amit mind-mind a szádba juttatsz a fogmosások alkalmával. És ez korántsem minden! Nézd csak, mi mindennek teszed még ki magad:

Megnézem
Összes kép (5)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top