A homoktövissel csak jól jár a testünk, hiszen a ragyogóbb hajtól és bőrtől a rák és a szívbetegségek kockázatának csökkentéséig, mindenre bevethető.
Tápanyagban gazdag
A homoktövis gazdag vitaminokban, ásványi anyagokban. Természetesen tele van antioxidánsokkal is, amelyek segítenek megvédeni szervezetet az öregedéstől és az olyan betegségektől, mint a rák és a szívbetegségek. A homoktövis bogyói különösen gazdagok A-, C-, K- és E-vitaminban. Jelentős mennyiségű vasat, kalciumot, magnéziumot, káliumot, rezet és cinket is tartalmaznak.
Jót tesz a bőrnek
A homoktövisolaj elősegítheti a bőr gyorsabb gyógyulását. Enyhítheti az akné, ekcéma és pikkelysömör gyulladásos bőrbetegségeket is.
Elősegítheti a szív egészségét
A kutatók állatkísérletek során vizsgálták a homoktövis hatását és megállapították, hogy csökkenti a magas vérnyomást, javítja a szívfrekvenciát és normalizálja a koleszterinszintet, csökkentette a trigliceridszintet, ugyanakkor az erekben nagymértékben csökkentette a stressz szintjét.
Csökkentheti a vércukorszintet
A homoktövisolaj segíthet megelőzni a cukorbetegséget, és támogatja az egészséges vércukorszintet.
Erősítheti az immunrendszert
A homoktövisolaj segíthet megvédeni szervezetet a fertőzésektől. A szakértők ezt a hatást nagyrészt az olaj magas flavonoidtartalmának tulajdonítják. A flavonoidok hasznos növényi vegyületek, amelyek erősíthetik az immunrendszert azáltal, hogy növelik a betegségekkel szembeni ellenállást. Az antioxidánsok pedig segíthetik a szervezetet a fertőzések elleni küzdelemben.
Támogathatja a máj egészségét
A homoktövisolaj hozzájárul ahhoz, hogy a máj egészséges maradjon. Ennek az az oka, hogy egészséges zsírokat, E-vitamint és karotinoidokat tartalmaz, amelyek mindegyike megvédheti a májsejteket a károsodástól.
Rákellenes hatása is ismert
Az olyan vegyületek, mint a flavonoidok és az antioxidánsok a homoktövisolajban, rákellenes hatásúak. Például a homoktövis kvercetinben gazdag, egy flavonoidban, amely segít elpusztítani a rákos sejteket. A homoktövis egyéb antioxidánsai, beleértve a karotinoidokat és az E-vitamint, szintén védelmet nyújthatnak abban, hogy a rákos sejtek elszaporodjanak.