7 hatékony házi módszer ajakherpesz ellen

D. A. | 2024. Május 26.
A herpesz sosem jön jókor, de valamiért különösen ráérez arra, hogy mikor tud egy igazán fontos napot tönkretenni. Ezekkel felgyorsíthatod a gyógyulást!

Ha azok közé tartozol, akiknek még sosem nőtt herpesz a szájára, szerencsés vagy. Viszont ebben az esetben is érdemes maradnod, és tovább olvasnod, mert lehet, hogy a most tanultakat meg tudod osztani valaki olyannal, akinek viszont szüksége van rá.

Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) becslése szerint ugyanis a herpesz (egészen pontosan a Herpes simplex vírus 1-es és 2-es változata) világszerte 4 milliárd embert érint. Mivel vírusról beszélünk, ezért sok esetben szükség lehet gyógyszeres kezelésre is – ezt mindenképp ez orvos döntse el, ne magadtól akarj minden csodaszert beszedni –, viszont vannak természetes, házi módszerek, amikkel felgyorsítható a gyógyulás folyamata. Ezeket szedtük össze egy galériába.

aloe

Az aloe verának sebgyógyító tulajdonságai vannak, de egyes kutatások szerint vírusölő hatással is bír. (Fotó: Depositphotos)

Teafaolaj

A laboratóriumi vizsgálatok során a teafaolaj ígéretesnek bizonyult a visszatérő herpeszkitörések megelőzésében. A teafaolajat soha ne kend önmagában a szádra, mindig hordozóolajjal használd (például kókuszolajjal vagy olívával), és arra is figyelj, hogy 100%-os tisztaságú illóolajat vegyél. (Fotó:

varázsmogyoro

A varázsmogyoró bizonyítottan vírusellenes tulajdonságokkal rendelkezik. Egyesek számára tiszta formájában is használható, de ha azt tapasztalod, hogy csíp, vízzel vagy hordozóolajjal keverve kend az érintett területre. (Fotó: Depositphotos)

Kamilla

A kamilla nyugtató hatása közismert, ezért érdemes herpesz esetében használni. Teaként kívül-belül bevethető, de akár illóolaj formájában is használható, szigorúan hordozóolaj társaságában. (Fotó: Depositphotos)

manuka méz

Egy 2017-es kutatás szerint a manuka méz helyi alkalmazása ugyanolyan hatékony lehet a herpesz kezelésében, mint az aciklovir tartalmú krémek. A mézet közvetlenül, hígítás nélkül is alkalmazhatod. (Fotó: Depositphotos)

Édesgyökér

Az édesgyökér vírus- és gyulladáscsökkentő tulajdonságokkal is rendelkezik, így a belőle készült kivonatot szintén érdemes közvetlenül, hígítás nélkül bevetni. (Fotó: Depositphotos)

echinacea

A 2019-ben publikált kutatások szerint az echinacea kivonat szintén vírusölő és gyulladáscsökkentő hatással bír, így a belőle készült cseppet ezentúl nyugodtan bevetheted ilyen esetben az ajkaidon is. (Fotó: Depositphotos)

via

Fotó: Depositphotos

Exit mobile version