nlc.hu
Egészség
Pár óra leforgása alatt két ember életét is megmentették a dunaújvárosi strandon

Egy nap alatt kis híján két tragédia is történt a dunaújvárosi strandon

Egy kamaszt és egy nyugdíjast is újra kellett éleszteni.

Pár óra leforgása alatt két ember életét is megmentették a dunaújvárosi élményfürdőben. Mint a Tények riportjából kiderül, szombat délután egy 16 éves, dunavecsei fiút kellett kimenteni az egyik csúszdás medencéből, miután megállt a szíve. A strand dolgozói azonnal megkezdték az újraélesztést, amit a mentők folytattak. Eszméleténél volt a kamasz, amikor a mentősök a helyszínre érkeztek, oxigén adása után a sürgősségire szállították.

Pár órával később ismét életet mentettek az úszómesterek, ekkor még a fürdőt is ki kellett üríteni. Egy 70 év körüli asszony összeesett a medence mellett, őt is újra kellett éleszteni. Életveszélyes állapotban vitték kórházba. 

Júniusban ez már negyedik strandbaleset. Egy hete egy kőbányai uszodában fulladt bele kis híján a vízbe egy 5 éves, iráni kisfiú. Június elején pedig a komáromi strandon egy 13 éves fiú fulladt bele a vízbe, ő később a kórházban meghalt.

Kiemelt fotó: illusztráció, iStock

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top