nlc.hu
Egészség
Ezt az egy dolgot sosem inná a kardiológus

Ezt az egy dolgot messziről elkerüli a kardiológus

A kardiológus megosztotta, mi az az egy dolog, amit soha, semmilyen körülmények között nem fogyasztana, pláne magas koleszterinszinttel.

A magas koleszterinszint és a szív egészségét veszélyeztető egyéb faktorok az olyan étrendekhez kötődnek, amelyekben rengeteg a feldolgozott élelmiszer, a hozzáadott cukor, a vörös húsok és a telített zsírok. Ehhez képest, ha jót akarsz a szívednek, sok zöldséget, teljeskiőrlésű gabonát, hüvelyeseket és az olívaolajhoz hasonló telítetlen zsírokat fogyasztasz.

Ezt pedig Dr. Gregory Katz, kardiológus szerint érdemes minél hamarabb elkezdeni. Csakhogy az ember étrendjét nem lehet egyetlen nap alatt megváltoztatni, és ha egyszerre túl sok mindenen módosítasz, az akár visszafelé is elsülhet. Katz ezért azt ajánlja, első lépéskent kezdj el messziről elkerülni mindenféle cukros üdítőt vagy alkoholos italt.

kardiológus

Fotó: BrianAJackson/Getty Images

„Ivással is kalóriákat viszünk be a szervezetünkbe: hihetetlen hány olyan embert látok, aki naponta 500 kalóriát simán megiszik. De ezen és az alkoholos italok fogyasztásán a legegyszerűbb változtatni. Persze az egyszerűség nem egyenlő azzal, hogy könnyű is” – magyarázta.

Kutatások bizonyítják, hogy a szénsavas üdítők, a gyümölcslevek, cukros kávék és koktélok olyan problémákat okozhatnak, mint a szívbetegségek, a 2-es típusú diabétesz és a rák. És hogyan fogj neki a cukros italok kivágásának az életedből? Kezdd el felcserélni őket, igyál:

  • szódát egy kis gyümölcslével,
  • cukrozatlan teát,
  • citrommal, mentával, uborkával ízesített vizet.

Ha a folyékony kalóriákat ki tudod iktatni, már közelebb kerülsz ahhoz, hogy alacsonyabb legyen a kalóriaszinted, és elkezdesz távolodni a szívproblémáktól. 

via

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top