nlc.hu
Egészség
Magánéleti problémák megoldása a munkahelyeden? Van, ahol ez is lehetséges!

Magánéleti problémák megoldása a munkahelyeden? Van, ahol ez is lehetséges!

A Lidl felelős munkáltatóként fontosnak tartja dolgozói testi és lelki jólétet, ezért mindent megtesz azért, hogy munkavállalói számára olyan körülményeket biztosítson, amelyek segítenek egyensúlyt teremteni a munka és a magánélet között. A vállalat nem titkolt célja elsőszámú és egyben legjobb választás legyen munkavállalói és vásárlói számára egyaránt.

Magánéleti problémák megoldása a munkahelyeden? Van, ahol ez is lehetséges!
A versenyképes béreken felül, olyan egyéb juttatásokat is biztosít, amelyeknek köszönhetően a munkavállalók elégedettsége nőhet, ezáltal motiváltabbá és produktívabbá válhatnak, és így könnyebben meg tudnak birkózni a különböző szerepeikből adódó feladatokkal.

A közel 10.000 magyarnak biztos megélhetést nyújtó vállalat, évről évre felméri munkavállalói körében, hogy mennyire elégedettek munkájukkal, vezetőikkel, a csapattal, melyben dolgoznak, elismertségükkel, valamint munkabérükkel és juttatásaikkal.

A dolgozók válaszai alapján összeállított juttatásokban ennek köszönhetően, kiemelt figyelmet kapnak a mentális és fizikai egészséget támogató programok. Az egészségünk és jólétünk ugyanis e kettő egyensúlyára épül. Az otthoni problémáink, esetleges pénzügyi és jogi nehézségeink hatással vannak a munkahelyi teljesítményünkre, a hangulatunkra és hosszú távon a fizikai egészségünkre is.

A Lidl megelőzésre helyezi a hangsúlyt, ezért 2023-ban életre hívta Számíthatsz Ránk! pénzügyi, jogi és pszichológiai (magánéleti) tanácsadó programot. A program egy díjmentes támogatás, amelyet egy külső, független szolgáltató biztosít a munkavállalók számára. A külsős szakértők a mindennapi élet számos helyzetében segítenek: ingatlan adás-vétel, örökösödési kérdések, jogi elakadás, adózással és hitellel kapcsolatos kérdések, stresszkezelés, családi problémák – csak néhány példa, amivel a tanácsadókhoz lehet fordulni. Képzett, több éves tapasztalattal rendelkező, független tanácsadók online, telefonon vagy személyesen is elérhetőek, és minden tanácsadást bizalmasan kezelnek. A szolgáltatást pedig nemcsak a munkavállalók, hanem a velük egy háztartásban élő családtagok is igénybe vehetik.

Az egészségmegőrzés másik pillére a kiemelt orvosi ellátás és szűrőprogramok lehetősége. A Lidl Egészségprogram minden dolgozó és családtagja számára elérhető, mely országszerte magánklinikai környezetben nyújt komplex, ingyenes egészségügyi szolgáltatást. Ahhoz, hogy a prevenciós egészségügyi vizsgálaton/vizsgálatokon részt tudjanak venni a dolgozók, a Lidl az éves szabadságkereten felül, plusz egy extra szabadnapot- Egészségnapot- is bevezetett a programjába.

A harmadik pillér az egészséges táplálkozás és a mozgás köré szerveződik. A Lidl évek óta vállal szerepet az egészségtudatos táplálkozás népszerűsítésben. A Lidl dolgozók étkezési kártya keretében havonta kapnak támogatást, így a friss gyümölcs, zöldség, egészséges snackek még könnyeben elérhetőek számukra.

A Lidl felelős munkáltatóként szeretné elérni, hogy a dolgozói pozitívan ítéljék meg a munkakörülményeiket és a munkahelyüket, ezért további béren kívül juttatásokkal is igyekszik elismerni és motiválni az embereit pl. jubileum, baby box, karácsonyi ajándék, munkavállalói kedvezmény program, ajánlási rendszer, iskolakezdési támogatás, nyári tábor munkavállalóink gyermekei részére, családi nap, sportnap, csapatépítés, munkába járás támogatása. Mindemellett a vezetők támogatják a munkavállalók fejlődését, segítséget nyújtanak a minél jobb eredmények elérésében, hiszen a cél közös: egy élhető munkakörnyezet kialakítása.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top