Egészség

Élet a fogamzásgátló tablettán túl

Bizalmatlan vagy a hormontartalmú szerekkel szemben? Számodra is van kényelmes és hatékony megoldás! Megmutatjuk.

Az untig ismert módszerek mellett egyre népszerűbbé válnak a helyi hatású spermaölő készítmények, más néven spermicidek. Az egyik legelterjedtebb ilyen készítmény a Pharmatex, ami hüvelytabletta, -krém, -kúp és lágy hüvelykapszula formájában is kapható, hogy mindenki megtalálja a számára legmegfelelőbbet.

Hogyan működik?
A helyileg alkalmazható fogamzásgátló készítményeket közvetlenül az együttlét előtt kell használni, és a hüvelybe juttatva fejtik ki hatásukat. Hatóanyaguk spermaölő hatású, ami azt jelenti, hogy az ondóval való érintkezéskor megbénítja a spermiumok mozgását, majd széthasítja azokat.

Élet a fogamzásgátló tablettán túl

Mi az előnyük?
Mivel a helyi fogamzásgátló szerek nem kerülnek be sem a véráramba, sem az anyatejbe, ezért nem okoznak sem a szervezet egészét, sem a gyermeket érintő mellékhatásokat, illetve magzatkárosító hatásuk sincs.
Mivel nem tartalmaznak hormont, ezért nem változtatják meg a hormonális egyensúlyt, nem okoznak súlygyarapodást és nem befolyásolják a hüvelyflórát.
Lokális hatásuknak köszönhetően akár más gyógyszerekkel is használhatóak párhuzamosan, amennyiben nem hüvelyi úton alkalmazott készítményekről van szó.

Milyen korban alkalmazható?
A készítmény minden fogamzóképes korban lévő nő számára kényelmes megoldás lehet.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top