Egészség

Lerágta a körmeit, kis híján belehalt

Vérmérgezést kapott a brit nagyapa, egy aprócska seb majdnem megölte.

Kis híján belehalt egy brit nagyapa abba, hogy rágta a körmeit: az 57 éves Ricky Kennedy körömrágás közben felsértette a hüvelykujját, és vérmérgezést kapott – írja a LadBible.

Kennedy úgy érzi, egy hajszálon múlt az élete, a fertőzést ugyanis nagyon későn vették észre. Amikor kórházba került, az orvosok nagyjából 50 százalék esélyt láttak arra, hogy sikerül megmenteniük az életét. A férfi hónapokat töltött a kórházban, jelenleg műtétre vár, de szerencsésnek érzi magát.

Pexels

Elmondása szerint először csak egy aprócska hólyag jelentkezett a hüvelykujján. Nem tulajdonított neki nagy jelentőséget, ahogy azonban a hólyag – és vele együtt a fájdalom – egyre csak nőtt, Kennedy orvoshoz fordult. Az orvos antibiotikummal kezdte kezelni, a fertőzés azonban így is továbbterjedt. Már súlyos fájdalmai voltak, amikor a felesége mentőt hívott hozzá.

Mire az orvos megérkezett, a fertőzés már továbbterjedt a karjában és az egész testében. Önkívületi állapotban volt, azt sem tudta, hány éves, alig kapott levegőt, nem bírt felállni. Azt hittem, elveszítem

– emlékszik vissza a felesége.

Egy pillanatra sem gondoltam volna, hogy a hüvelykujjam okozhatja az egészet, olyan kicsi volt a seb. (…) Olyan erős fájdalmaim voltak, hogy mozdulni sem bírtam. Azt hittem, szívrohamom van, és biztos voltam benne, hogy meg fogok halni

– nyilatkozta Kennedy, akinek most már stabil az állapota, de még hosszú kezelések állnak előtte.

null

null

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top