Egészség
Szponzorált tartalom

Tippek, hogy a hó végén több maradjon a konyhapénzből

A hó végére a legtöbbször már csak kicentizve marad a konyhapénzből? Néhány apró praktikával akár több ezer forintot is spórolhatsz!

Azon gondolkozol, mire ment el a fizetésed, és minden fortélyt be kell vetned, hogy valahogy kiügyeskedd, mindenre jusson pénz? Nem kell nagyon szűkre húzni a nadrágszíjat a hó elején sem, csak a sok apró felesleges kiadásra ügyelj jobban!

Írj listát!

Ha célirányosan mész a boltba, több ezer forintot is megspórolhatsz. Mivel az üzletek rendszeresen átrendezik a termékek helyét, ezért, ha nincs bevásárlólistád, könnyen elveszhetsz a kínálatban, miközben tanácstalanul bolyongsz. Írj a telefonod jegyzettömbjébe listát, vagy egy papírra sorold fel, mire van szükséged, és csak arra koncentrálj, amit felírtál! Nem azt mondjuk, hogy ha közben meglátsz valamit, amire szükséged van, ne vedd meg, csupán igyekezz a listádhoz tartani magad.

Vigyél magaddal bevásárlószatyrot!

Kis tételnek számíthat, mégis, ha minden bevásárláskor újra és újra veszel egy-két szatyrot, az egy hónapban több ezres költséget is jelenthet. Ma már többféle színes, mintás, vagy ha ahhoz van kedved, egyszerű textil bevásárlótáskát is beszerezhetsz, amit egészen kicsire összehajthatsz, és a legkisebb ridikülben is magaddal vihetsz bárhová. Így nemcsak a pénztárcádat, hanem a környezetedet is óvod.

Nem mindig az akciós a legolcsóbb!

Tény, hogy az akciókkal sokat meg lehet spórolni, de ne dőlj be minden hirdetésnek! A márkás akciós termékek, sokszor még leárazva is drágábbak, mint a no-name változatok, amik ugyanolyan jók. Kísérletezz, mert attól, hogy egy-egy márkáról nem hallottál, az még lehet jobb is annál, amit már megszoktál. Ha pedig valami bevált, akkor tankolj fel belőle a leárazás idején, hogy legközelebb ne kelljen teljes áron megvenned.

Figyelj az ár-érték arányra!

Jó, ha árérzékeny vagy, de a minőséget sem szabad elfelejtened. Hiába veszel meg például egy nagyon olcsó WC-papírt vagy konyhai papírtörlőt, ha háromszor annyi kell belőle, mint a kicsivel drágábból. Vagyis nézd meg, hogy mire költöd a pénzedet, és mi az, amin valóban spórolsz! Ha nemcsak a túlköltéshez, hanem a környezetszennyezéshez sem szeretnél hozzájárulni, akkor győződj meg arról, hogy a csomagolása lebomló anyagból készült-e, például papírból.

Szponzorált tartalom

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top