nlc.hu
Egészség
HPV, teszt, szurovizsgalat, szures

Tudtod nélkül is lehetsz HPV-s

A HPV a leggyakoribb szexuális úton terjedő kórokozó. Élete során a legtöbb ember egyszer legalább áteshet a fertőzésen. Rendszeres HPV szűrővizsgálattal időben kimutatható a rákkockázatot jelentő fertőzés, így lehetőség van a rákos elváltozás kialakulásának megelőzésére. Nézd meg a videót és kiderül, hogy mit tehetsz, hogy biztonságban érezd magad minden helyzetben.
HPV fertőzés

A HPV a leggyakoribb szexuális úton terjedő kórokozó mindkét nemet érintően, a szexuálisan aktív felnőttek 80%-a átesik élete során a fertőzésen. A HPV-fertőzés legsúlyosabb következménye a vírus okozta különféle daganatos elváltozások – méhnyakrák, hüvelyi, szájüregi, torok-, hímvessző- és végbélrák – kialakulása, mely jellemzően hosszú, évekig tartó folyamat. Rendszeres HPV-szűrővizsgálattal időben kimutatható a rákkockázatot jelentő fertőzés, így lehetőség van a rákos elváltozás kialakulásának megelőzésére.

Az önmintavételes teszt a magas kockázatú HPV-fertőzés kimutatására készült, mely hüvelyi mintából történik. A teszt a HPV magas kockázatú típusainak jelenlétét vizsgálja a hüvelyi nyálkahártya területén. Teszteld magad még ma!

 

 

Forrás: Synlab.hu

Szponzorált tartalom

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top