Egyéb

Hol végzi a húsvéti nyuszi?

Az ünnep után számos nyúl az utcán vagy az erdõkben végzi, sokan a további gondoskodással, helykereséssel már nem is foglalkoznak. A szabadba eresztett állatok pedig nem önellátóak, így gyakran halálra vannak ítélve.





Megfontoltan

Csak az vásároljon húsvétra állatot, aki képes utána gondozni is. Az állatkertek, állatgazdaságok már tömve vannak nyulakkal. A módszer is embertelen: néhány napig szeretünk egy állatot, majd lelencbe adjuk vagy vágóhídra visszük. Aki – jobb érzésű lévén – mégsem dobja ki megunt kedvencét, nem árt megismernie néhány nyúltartási tudnivalót.


Gondosan





Ha valamelyik húsvéti szárnyas – kacsa, csibe – az ünnepi meglepetés, őket sem dobhatjuk ki az utcára. Tartásukra a füves terület a megfelelő. Itt tudnak táplálékot keresgélni, kapirgálni.
Szívesen esznek kukoricadarát, salátalevelet és nekik való tápot. Friss vizet mindig igényelnek. Helyük egy része legyen fedett az erős napsugárzás ellen, de biztosítsunk nagy mozgásteret is. A napi tisztítás elengedhetetlen. Sőt, a kacsáknak úsztatót is építenünk kell.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top