Hozzávalók
• 4 tojás
• 4 evőkanál liszt
• 4 evőkanál cukor
• 1 mokkáskanál sütőpor
• 1 kis üveg sárgabaracklekvár
• 2 csomag gumimaci cukorka
Elkészítése
A tésztához a tojások sárgáját cukorral habosra keverjük, és egy másik edényben a lisztet összevegyítjük a sütőporral. A tojások fehérjét kemény habbá verjük, majd folyamatosan verve hozzáadjuk a cukros sárgáját. Amikor egynemű, fakanállal belekeverjük a lisztet. Sütőpapírral kibélelt tepsibe öntjük a masszát, és előmelegített sütőben megsütjük. A kisült tésztáról a sütőpapírt lehúzzuk, és hűlni hagyjuk. A kihűlt tészta tetejére vékonyan sárgabaracklekvárt kenünk, majd kis kockákra felszeleteljük.
A kis kockák tetejét egyenként megrakjuk színes gumimacikkal.
Jó tanács: Elkészíthetjük a sütit úgy is, hogy lekvár helyett pudingot kenünk a tésztára, és franciadrazséval, esetleg kisebb darabokra vagdalt zselés cukorral szórjuk meg.