Hozzávalók
• 600 g sertéscomb
• 600 g muskotályos szőlő
• 30 g vaj
• 30 g étolaj
• 2 dl fehérbor
• só, őrölt bors, zsályalevél
Elkészítése
A húst besózzuk és fél óráig állni hagyjuk. A leszemezett szőlőt megmossuk, kétharmad részéből mustot készítünk, a zsályaleveleket apróra vágjuk. A húst sonkaszerűen megkötözzük, és tepsibe tesszük, meglocsoljuk az olajjal, meghintjük őrölt borssal és a zsályalevéllel, majd az előmelegített, forró sütőben minden oldalán megpirítjuk. Azután aláöntjük a bort és mérsékelt tűzön, saját levével gyakran locsolgatva megsütjük. Ha a levét elfőtte, a kicsavart szőlőlével locsolgatjuk. A maradék szőlőszemeket vajon átforrósítjuk, és melegen tartjuk. A húst kivesszük, a kötözőanyagot eltávolítjuk, pihentetjük, majd vékonyan felszeleteljük, a tálra rászűrjük a párolólevet, erre helyezzük a felszeletelt húst és mellérakjuk a párolt szőlőszemeket.