Könnyen elkészíthető |
Előkészítés: 10 perc |
Sütés: 6 perc |
Olcsó |
Hozzávalók: • 1 kalács,
• 4 dkg Rama margarin,
• 1 kávéskanál őrölt fahéj,
• 3 evőkanál cukor,
• 4 szelet kalács (1 cm vastagra vágva),
• 2 érett nektarin.
A Rama margarint a fahéjjal és 1 evőkanál cukorral habosra keverjük, ezzel a kalácsszeleteket mindkét oldalunkon megkenjük. A nektarinokat megmossuk, kettévágjuk, magjaikat kiszedjük, és minden darabot kettévágunk. A szeleteket a maradék cukorral megszórjuk, és a kalácsszeletekkel együtt oldalanként 2-3 percig grillezzük. A szeleteket tányérokra tesszük, a nektarindarabokat a tetejükre rendezzük, és rögtön kínáljuk.
Tipp:Különlegesen finom lesz, ha tejszínhabot nyomunk a szeletek tetejére, vagy 1-1 gombóc vaníliaízű fagylaltot teszünk rá.
Fortély:Nem törik el a kalács szeleteléskor, ha szikkadt darabokkal készítjük.
További receptek a Fakanál júliusi számában.