nlc.hu
Egyéb
Állatok Világnapja 2002

Állatok Világnapja 2002

Az állatbarátok és állatvédõk idén is megtartják hagyományos felvonulásukat az Állatok Világnapja alkalmából, mely a világnapi rendezvénysorozat legnagyobb közös megmozdulása.




A menet október első vasárnapján, október 6-án 10 órakor indul a Budapest V.kerület Szent István térről a Bazilika elől az Andrássy úton a Hősök terére.
A rendezvény nem tüntetés és nem karnevál, hanem szolidaritási felvonulás, melyen a résztvevők a kiszolgáltatott állatokkal való együttérzésüket fejezik ki; egyben az állatbarátok és állatvédők találkozója.





A felvonulásra minden pórázon vagy kötőféken vezethető állatot el lehet hozni, ha a menetelés nem jelent számára szenvedést. (nemcsak kutyát hanem pl. kecskét, birkát, lovat vagy csacsit is.)
Persze állatot hozni nem szükséges, hiszen ez az emberek felvonulása az állatokért. Aki állatot hoz természetesen átlátszó zacskóban kissöprűt, lapátot is hozzon, hisz egyik célunk annak demonstrálása, hogy az állatvédő óvja a város tisztaságát.





A szervezők kérik, hogy ne hozzanak madarakat (baromfit sem), se kalitkában, se kézen lenyesett szárnnyal, mert a madarak félnek a tömegtől és a kutyaugatástól. Elképzelhetőnek tartjuk azt is, hogy a macskatartók csak az üres macskaszállító dobozt hozzák magukkal, mert a cicák sem szeretik a kutyaugatást.

A transzparensek központilag készülnek, a résztvevők feliratot ne hozzanak! Szervezet felvonulása (egyesület, iskola, cég stb.) esetén, kérjük, hozzák el a szervezet nevét jelölő táblát.
A gyülekezési helyen és menet közben semmilyen propaganda anyagot (szórólap, újság, fotó stb.) osztani nem lehet, még állatvédő jellegűt sem! Erre a Hősök terén a zárszó elhangzása után van lehetőség.







Fővárosi Állatkert
A felvonulók számára aznapra ingyenes belépőt biztosít a Fővárosi Állatkert és a Budakeszi Vadaspark. (Figyelem! Az állatkertbe és a vadasparkba állatot bevinni nem lehet!)
Magyarországon 12 éve tartunk megemlékezést az Állatok Világnapja alkalmából. A felvonulás figyelem-felhívás, melyen minden évben részt vesznek az állatvédő, állatbarát családokon kívül a természetvédők, zöldek, vegetáriánusok és az erőszakellenes szervezetek tagjai is. A szolidaritási felvonulás minden állatszerető, állatvédő közös ügye!







Budakeszi Vadaspark
Az állatvédelem érdekében rendkívül fontos, hogy minél többen legyünk, ezért mindenki részvételére számítunk.
Akinek bármilyen ötlete van, a rendezvényt bármivel támogatni tudja, hívja a szervezőbizottságot! (1-388-54-88) Aki a helyszíni rendezésben részt tud vállalni 9 órára jöjjön a gyülekezőhelyre a Bazilikához.

A felvonulást – jellegéből adódóan – időjárásra tekintet nélkül, esőben is megtartjuk.
A rendezvény nyitott, minden állatbarátot, állatvédőt és minden érdeklődőt szeretettel várunk!A védtelenek érdekében csatlakozzon! Tegyünk meg értük mindent, ami a közömbös embereket támogatásukra bírhatja!

Találkozunk október 6-án 10 órakor a Bazilika előtt.

Együttműködő partnereink: Fővárosi Állatkert
Bp. Főpolgármesteri Hivatal
Budapesti Rendőr Főkapitányság
Köztisztasági Hivatal
Vakvezetőkutya Kiképző Iskola
Főv.Katasztrófavédelem Mentőkutya Csoportja

További információ a /1/388-54-88-as számon.

A világnapi rendezvénysorozat további programjai:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top