A Mohács-Bóly térségi Fehérborút a Mecsekaljai történelmi borvidéken, Hásságy-Bóly-Mohács és Dunaszekcső között húzódik. A mediterrán jellegű vidéket a domborzati változatosság és szőlő-bor kultúrája kapcsolja össze.
A térségben a szőlőtermesztés tudománya évezredek óta apáról fiúra szálló mesterség. Jellemző borfajták a Chardonnay, a Sauvignon Blanc, a Rajnai rizling, Olaszrizling, Királyleányka, Juhfark és a Zöldveltelíni, de megjelenik a Cserszegi fűszeres, az Ottonel muskotály. Jó évjáratokban finom savösszetételű pecsenyebor készül a tradicionális szőlő, a Juhfark terméséből.
A borút széleskörű szolgáltatásokat nyújt borkóstolókkal, kényelmes szálláshelyekkel, érdekes látnivalókkal és hangulatos pincefogadókkal, vendéglőkkel az ideérkező vendégek számára. A térség gasztronómiájában jelentősek a svábos ízek és horvát ételek, a tipikusan magyaros ízek, valamint a jellegzetes dunai halételek. A népi mesterségek közül megtalálható a kékfestő Nagynyárádon, mézeskalácsos, gyertyaöntő, gyapjúfonó és pacskerkészítő Bólyban, busóálarc készítő és fekete kerámia Mohácson, fafaragóműhely Hásságyon.
Több településen kínálnak látnivalót a műemlék jellegű templomok, kálváriák, kastélyok, parasztházak, valamint múzeumok, kiállítások. Jelentős a hagyományőrző csoportok léte és nagy száma. Kórusok, tánccsoportok, zenekarok, kézimunkakörök, népdalkörök működnek működnek valamennyi településen.
A környék gazdag néprajzi kinccsel, hagyománnyal rendelkezik, melyek közül kiemelkedő a húsvét hétfői “Emmaus-járás” Bólyban, a Busójárás Mohácson és a Kékfestőfesztivál Nagynyárádon.